Реклама / Ads

10| 13935 |29.01.2020

ЕНП с остра позиция срещу Иван Гешев и прокуратурата

.
Валентина Василева
Единна народна партия изразява твърдото си убеждение, че страната е дестабилизирана, както от управленска немощ, така и целенасочено от заинтересовани кръгове и лица. Доколкото първото е резултат от волята на народа, то второто може да се предотврати с инструментите на демократичната държава и оторизираните органи.

В този смисъл и във връзка с публикуваните от Прокуратурата записи на държавния глава на Република България, се обръщаме към Специализираната прокуратура със сигнал за наличие на Организирана престъпна група. Според добилите известност факти, тя включва наблюдаващия прокурор, Главния прокурор на България и неизвестни лица.


Според Конституцията - Чл.132(1). При осъществяване на съдебната власт съдиите, прокурорите и следователите не носят наказателна и гражданска отговорност при техните служебни действия и за постановените от тях актове, ОСВЕН АКО ИЗВЪРШЕНОТО Е УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР.

Цитираме основния закон и посоченото изключение във връзка с възникналите и станали публично известни обстоятелства на 28 януари 2020 г., публикувани от Прокуратурата.

 

В тази връзка Наказателният кодекс казва:

 

Чл.145а.(1). Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.


(2). Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.
(3). В случаите по предходната алинея съдът може да постанови лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.


Очакваме органите на Специализираната прокуратура да подходят отговорно към подадения сигнал. В противен случай, като политическа организация, ще потърсим правата си на свободни граждани по друг начин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Фейсбук „завря“ от възмущение към прокуратурата на Иван Гешев 53| 27386 |28.01.2020 . Иван Гешев си назначава заместниците тайно и на тъмно 8| 9379 |20.01.2020 . Иван Костов: Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха честни и негузни 45| 17618 |17.01.2020 . Името на Иван Вазов носят нос на остров Ливингстън, театър, квартал, хижа, булеварди, читалища.... 0| 4600 |07.01.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ