Реклама / Ads
12| 8689 |09.03.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Евгений Кънев: Законът за чуждестранните агенти като в Грузия у нас го вкара ”Възраждане”

.
Евгений Кънев
Събитията в Грузия са по повод внасянето на закон за чуждестранните агенти. Това е отработена практика на руския режим да се бори с НПО, дисиденти и хора на свободна практика, които независещи за доходите си от режима - се противопоставят на неговите безобразия. У нас същият закон го вкара ”Възраждане”.
 

Но законът не просто преследва руски интереси у нас. Той е в пряк конфликт с ценностите на демокрацията и цели подтискане на всяко несъгласие и инакомислие чрез прекъсване на външното и независимо финансиране на проекти и гласове, които разобличават опитите за авторитарна власт.


А такива гласове са отчаяно необходими в страна, където медийната свобода е на 100-но място в света. А самите медии са абдикирали от своята разследваща и опозиционна функция, превръщайки се в рупор на властта.

 

Както при всяка тоталитарна власт, фактите се обръщат с хастара навън и всеки опит за протест срещу медийните манипулации и лъжи се представят от русолизците като ограничаване на техните свободи. Където под свобода се разбира правото на разпространение на дезинформация - както често го прави др. Волгин и гостите му като Копейкин. А под демокрация - народната демокрация в НРБ.


Българското общество не може да върви напред - ако остави путинските опорки да се ширят като “некоректна” гледна точка. Така започва всеки тоталитаризъм. И понеже комунизмът умря, става дума за Възраждане на фашизма.


Особено притеснително е великодушието, с което ДБ и ПП - Hristo Ivanov, Kiril Petkov оставяха дълго Копейкин и Ко да използват парламентарната трибуна за своята фашистка пропаганда. Битката е за ценности и ако хората не чуват защо "Възраждане", Волгини и Ко лъжат, много от тях ще ги възприемат като трубадури на истината, патриотизма и българщината, а именно ПП и ДБ - за платени чуждестранни агенти. Заради което - казва вече "Възраждане" - се налага и такъв закон.


Не очакавайте реакции от президентството, което чрез СЕМ отглежда тази “възрожденска пропаганда”. Нито от ГЕРБ-ДПС, чийто проект е "Възраждане" - за да контролират опозиционните на евроатлантизма гласове. Не, тези политически субекти са родени от и жадуват за руския авторитаризъм и демократичната мимикрия все повече им тежи.


Крайно време е истинските демократи и патриоти да кажат “повече така не може в европейска страна!”.


Както го прави категорично Грузия без да е член на ЕС. Както го прави Украйна, която се бие и заради нас с Кафявата чума, пардон Мечка.

 

Евгений Кънев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8337 |03.03.2023 Евгений Кънев: На трети март нищо чак толкова добро не се е случило за България . 11| 6079 |13.02.2023 Икономистът Евгений Кънев: Газпром прави опит да блокира бг- искове с насрещни искове . 24| 7948 |12.02.2023 Евгений Кънев: Забелязвате ли правилото, по което оперират руските наместници у нас? . 23| 9617 |06.02.2023 Евгений Дайнов: Кой и защо пръска отрова, страх и агресия в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads