Реклама / Ads
11| 6064 |13.02.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Икономистът Евгений Кънев: Газпром прави опит да блокира бг- искове с насрещни искове

.
Евгений Кънев
България задължително трябва да си иска неустойките за газа от Русия в Арбитражен съд. Това заяви икономистът Евгений Кънев по повод информацията, че ”Газпром” вече предприема стъпки да съди страната ни.
 

Той обясни, че Русия е тази, която едностранно е решила да промени договора за доставките на газ и България също има претенции за неизпълнение на доставките на синьото гориво. Тогава Русия прави опит да блокира исковете с насрещни искове, но правото е на нашата страна, смята икономистът.


Той посочи пред bTV, че се спекулира с детайлите и се бърка понятието посредник с понятието търговец.


Евгений Кънев е на мнение, че не е настъпил хаос и разруха, като България не е продължила да купува газ от "Газпром".


Кънев изтъкна още, че България може да издържи без руското ядрено гориво. Новата геополитическа реалност не означава, че няма никакви алтернативи, добави икономистът.


По отношение на приемането на еврото у нас като официална валута през 2024 г., Евгений Кънев посочи, че е реалистично приемането на еврото през 2024 г., стига да има редов правителство, което да вкара България в Еврозоната.


Икономистът Евгений Кънев сподели тезата си , че "колкото по-свързани с Европа сме, толкова по-богати и добре финансово са българите".

 

"Да, даже се сещам за едно изследване, според което в цялата си история от 200 и няколко годнии насам от Възраждането, винаги българите са заделяли около 40-45 процента от своите доходи за храна и за първи път този процент е започнал да пада едва с влизането ни в Европейския съюз преди 15-ина години. Тоест, тогава българинът е започнал да забогатява. Тогава правете си сметка какви са тези тежнения да се отделяме от Европа", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7934 |12.02.2023 Евгений Кънев: Забелязвате ли правилото, по което оперират руските наместници у нас? . 23| 9603 |06.02.2023 Евгений Дайнов: Кой и защо пръска отрова, страх и агресия в България . 0| 4754 |30.01.2023 Евгений Кънев: Залива ни отровна пропаганда и няма кой да я спре . 19| 10779 |25.01.2023 Проф. Евгений Дайнов: Ако Оруел беше жив, щеше да каже: „свинщината е държавничество“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads