Реклама / Ads
18| 3682 |12.04.2023 НАРОДЕН ГЛАС

ГЕРБ зоват за коалиция. Атанасова: Изходът от кризата е възможен само с взаимно уважение

.
Резултатите от изборите задават редица възможности както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. С вота си гражданите показаха еднозначно, че кризата не може да бъде решена само от една формация. Общото в тези резултати, които очертават ясно разделителни линии в обществото е, че показват единствения изход - той е възможен само, ако със взаимно уважение се постигат приемливи компромиси.
 

Това заяви пред депутатите Десислава Атанасова, лидер на ПГ на ГЕРБ в първата декларация на партията от трибуната на Народното събрание.

 

“Всеки, който не се съобрази с тези резултати и констатации ще загуби не просто избиратели, нои перспектива за дългосрочно позитивно участие в политическия и обществен живот. Ние знаем от опит, че най-трудната битка в политиката е тази със самия себе си. Тя е решаваща за дългосрочните перспективи пред всяка политическа сила. Изходът от тази битка зависи от самите нас и силата да преодолеем самите себе си”, допълни Атанасова.

 

“През последните 2 години бяхме подложени на редица изпитания, но най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в секта, да се затворим в себе си далеч от действителността и предизвикателствата й. Да се отдадем на мечти за реванш и жажда за отмъщение. Да забравим ангажиментите си и да ги подменим с изразяване на лични емоции, да обявим останалите за еретици. Не се превърнахме нито в жертва, нито в палач. Спаси ни напомнянето, че задачата ни е да даваме решения на реалните проблеми на обществото”, посочи тя. 

 

“Институционализирането на този дневен ред и превръщането му в държавна политика е най-важната задача днес. Той стои далеч от фиксациите на злободневните политически борби. Съдържанието му изисква действия. То се състои в непосредствената възможност за трайно и устойчиво решаване на политическата криза”, допълни шефката на Борисовите депутати.

 

“Нямаме самочувствието, че сме спечелили изборите. Нашата гледна точка е една от многото в този парламент. Победата ни не се състои в проценти и депутатски места. Победата е да се възстановят базовите обществени консенсуси, да създадем среда на взаимоотношения отвъд конфликти и скандали. Затова сме готови да разговаряме с всяка партия, пратена в парламента. Тук сме не да разширяваме обществените разломи и да отваряме нови рани в тъканта на нацията, а да дадем да се разбере, че можем да живеем заедно и да постигаме успехи”, заяви Атанасова.

 

“Решаването на кризата не може да се случи по удобен за партиите начин. Няма управленска конфигурация, която да не роди напрежение сред симпатизантите. Въпрос на смелост е да излезем от рамките на тактическите сметки и да насочим енергията си към работа за цялото общество. Убедени сме, че подобен подход ще даде добри резултати в дългосрочен план”, допълни Атанасова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6206 |08.04.2023 Джуди Халваджиян: Правилно ПП-ДБ не влизат в коалиция с ГЕРБ-СДС, трябва да събудим младите . 10| 6427 |05.04.2023 Иван Бакалов: Брак с корупцията - това означава коалиция на ГЕРБ с ПП-ДБ, мафиотска сделка . 16| 8440 |05.04.2023 Стефан Гамизов: Няма как да подкрепя кабинет с участието на ГЕРБ . 9| 7016 |31.03.2023 Стефан Гамизов: Преялите социолози манипулират с “ГЕРБ печели с малко”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads