Реклама / Ads
1| 5696 |14.10.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Иво Прокопиев: Прокуратурата създава предпоставки за саморазправа с журналисти

.
Иво Прокопиев
През последните години независимите медии, техните журналисти и издатели, са подложени на непрекъснат натиск и репресия от ръководството на прокуратурата.
 

По този начин тази ключова държавна институция зададе тон на пълна нетърпимост към различното мнение, независимите медии и техните разследвания, се казва в позиция на съиздателя на ”Капитал” Иво Прокопиев.

 

Поводът е изказване на главния прокурор от миналата седмица, което накара някои медии да обявят, че е имало заплаха за живота му.

 

Пред журналисти Цацаров обяви: "По същия начин, по който се реагира на всички опити, заплахи, включително предадени по официален път по отношение на Делян Пеевски и по отношение на Ахмед Доган, защото за това не ме попитахте, а това ви е и подтекста. По същия начин се реагира и по отношение на заплахи, които са дошли по надлежния ред от лице, което е бизнесмен, собственик на медийна група и е публично известен с критичните си позиции спрямо прокуратурата. Разлика между него и Делян Пеевски няма. По същия начин се действа и спрямо него в негова защита. И тези критични позиции по никакъв начин не са обосновали това ние да намалим степента на действие в негова защита, така както ги предприемаме и спрямо други".

 

Коментирайки думите на главния прокурор, Прокопиев подчертава, че не е получавал никакви заплахи и не е подавал сигнали до прокуратурата, или друг компетентен орган, във връзка със заплахи. "Публичното посочване, многократно от г-н Сотир Цацаров, а напоследък и от кандидатът за негов приемник г-н Иван Гешев, на "Капитал" и мен лично като основен опонент и проблем на статуквото, е обективна предпоставка за потенциални посегателства от страна на всеки, който се чувства засегнат от критични публикации в "Капитал" и "Дневник" или си мисли, че по този начин ще угоди на някой силен на деня", посочва Иво Прокопиев.

 

В позицията си той моли главния прокурор Сотир Цацаров и другите представители на прокуратурата да се изказват по-ясно и да не създават предпоставки за интриги и допълнително напрежение в обществото при подобни случаи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7575 |08.10.2019 Проф. Александър Маринов: Слави създава партията сега заради скорошни предсрочни избори . 15| 21650 |04.10.2019 Лидия Семерджиева: Прокуратурата и КПКОНПИ държат сигнали срещу Фандъкова за прикриване на престъпление . 21| 8793 |29.09.2019 Съдия Вл. Цариградска: Прокуратурата има власт да ме обвини, че съм убила президента Кенеди . 5| 8435 |26.09.2019 Прокуратурата плаща 100 000 лева на оправданите по делото за крадените танкове „Майбах“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads