Реклама / Ads
12| 17721 |10.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Журналист: Г-н Президент, спрете пълзящия преврат на мафията

.
Мирослав Иванов
Днешните кадрови предложения на правителството на Бойко Борисов – еврокомисар, директор на Дирекция „Митници“, изпълнителен директор на НАП, зам.-министър на финансите, областни управители – са брутален цинизъм. Това каза разследващият журналист Мирослав Иванов, цитиран от transmedia.
 

Но са и рядък шанс, тест за наличието на капчица държавност в българските институции. Най-голяма в случая е отговорността на президента на България. Това е единствената институция, чийто лидер се избира пряко от гласоподавателите. Като такъв има правото да изразява становища, но и да действа, когато вижда, че политическата ситуация в страната не е нормална.

 

Често съм критикувал президента Плевнелиев. Често на ръба на добрия тон, а много често отвъд него. И днес смея да вярвам, че съм бил прав, когато съм го правил.

 

Но Плевнелиев имаше позиция и смелост да излезе и да каже при номинацията на ДПС депутата Делян Пеевски за шеф на ДАНС, че сваля доверието си от правителството. Няма значение какви точно са били политическите му или други мотиви да го направи.

 

Ситуацията днес е сходна. Бързи номинации без обществен дебат за качествата на номинираните. Хора със спорна репутация. За някои от тях и с документирани осъдителни от обществена гледна точка постъпки, за които са били отстранени, уволнени от позицията си.

 

Президентът Радев днес има забележителен шанс да се противопостави на пълзящия в държавата преврат.

 

Г-н Президент, спрете пълзящия преврат, осъществяван от задкулисни, мафиотски структури, олицетворявани от представители на изпълнителната власт.

 

Ако днес не заемете позиция в защита на гражданите на България, утре може и да е късно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3936 |05.05.2017 Весела Караиванова-Начева пое временно НОИ . 2| 3728 |05.05.2017 Парламентът създаде временна комисия за имунитета на Марешки . 0| 3772 |02.05.2017 Предимно слънчево време, тук-там дъждец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads