Реклама / Ads
9| 19825 |05.10.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Лена Бориславова осмя Росен Плевнелиев: Доброто старо време… reborn

.
Бойко Борисов, Росен Плевнелиев Източник: Лена Бориславова / Facebook
Доброто старо време… reborn. Това написа бившият шеф на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.
 

 

Вечера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов наруши мълчанието след резултатите от изборите, на които неговата партия спечели първото място, и предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики. Той посочи, че е готов да преговаря с всички партии за съставяне на правителство. Дори, че би откривал допирни точки и с „Възраждане“, но най-много искал да се състави евроатлантическо мнозинство. Идеята му била да се състави анти-Путин мнозинство в българския парламент. Борисов предложи и създаването на контактна група, която да бъде ръководена от президента Росен Плевнелиев (2012-2017) и бившия външен министър и настоящ президент на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

 

„Ще предложим, както беше 90-те години - контактна група, преговарящи екипи. Ще поканим хора, които са с безспорна репутация по най-важната тема - Антипутиновата тема. Плевнелиев, Соломон Паси“, гласеха думите на лидера на ГЕРБ.

 

И двамата приеха радушно идеята. 

 

Плевнелиев потвърди в позиция до bTV, че ще е част от контактните групи в опит за съставяне на правителство. По думите му предстои да се формализира съставът на контактната група, като тя остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии.

 

„Контактната група ще започне своята работа след сформиране на 48-ото Народно събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност. Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, допълва Плевнелиев.

 

Бившият външен министър и настоящ президент на Атлантическия клуб в България Соломон Паси също прие предложението на Борисов да участва в контактната група за съставяне на правителство. „Днес най-голямата парламентарна партия ме покани в контактна група, ръководена от президента Росен Плевнелиев, за да съдействаме в преговори за съставяне на евроатлантическо мнозинство и правителство в новия парламент. Като ясно осъзнавам колко огромен и предизвикателен дълг е подобна функция, заявявам пред обществото и участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно, безкористно и на ползу роду, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това“, написа президентът на Атлантическият клуб във Facebook и добави: „Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 65474 |12.06.2022 Лена Бориславова отговори за компромата с премиера и на Слави . 0| 9568 |03.03.2022 Магдалена Абаджиева: Да махнем паметника на Вазов пред ”Света София”. Тежко му е да ни гледа! . 6| 14444 |07.02.2022 Конституционният съд може да даде зелена светлина на ново искане за отстраняване на Гешев . 20| 10775 |14.05.2021 Елена Гунчева: Калинката е хищен дзвер!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads