Реклама / Ads

11| 12617 |10.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Мажд Алгафари разкрива как се финансира мюсюлманското вероизповедание

.
Мажд Алгафари Източник: БГНЕС
Да ме извиняват управляващите, но ще им кажа следното: Мюсюлманското вероизповедание се финансира от край време от чужбина. Чрез различни схеми то получава стотици хиляди долари от чужбина. Всяка година мюфтийството ни врънка мюсюлмански общности и държави за пари под предлога, че имат задължения към хазната, че искат да отварят мюсюлмански училища, кухни, джамии и какво ли не.

Получават парите, но не ги използват нито за да си покрият задълженията към хазната, нито за да открият нови мюсюлмански училища, или кухни за мюсюлманите. Парите се крадат по линията. До самите мюсюлмани не стигат никакви. Всяка година различни мюсюлмански световни фондации или организации изпращат пари за българските мюсюлмани за да могат част от тях да отидат на хадж, но въпреки това, от българското мюфтийство не изпращат никой без пари.

 

Всеки си плаща хаджа сам, а парите отпуснати за това потъват незнайно къде. Така е било, така и ще остане. В повечето случаи, фондациите са запознати с това, дори участват в самата схема. Така де. Парите са дарени от вярващи мюсюлмани по света, които са се доверили на фондацията и са решили да подпомогнат техните събратя да изпълнят един от стълбовете на исляма - ХАДЖ, като внасят пари в сметката на фондацията. Тя от своя страна, получила това голямо доверие от вярващите и при липса на контрол раздава пари наляво и надясно, като за услугата определени хора получават своята комисионна.


Преди години бях свидетел на едно писмо в което от една фондация се искаше да отпусне 200 000 долара за закупуването на къща в едно българско село, която да бъде превърната в училище и кухня.
До колкото знам парите бяха отпуснати. Но дори и да не са били отпуснати, то някой задава ли си въпроса, че с тези 200 000 долара може да се купи цялото село, барабар с кмета, попа, даскала и прилежащите имоти към селото.


От една страна фондации, организации и отделни хора даряват пари на мюсюлманското вероизповедание в България за да може да покрие нуждите си, а от друга страна, същото е задлъжняло с над 8 000 000 лева към хазната, които сега и ние ще платим чрез събраните от нас пари в бюджета.
Това, което говорят управляващите, че с опрощаването на дълговете на мюсюлманското вероизповедание ще се спре външното финансиране на мюсюлманите, не е вярно и няма да се постигне. Пари ще се наливат в мюфтийството от цял свят и по различни схеми.
Помнете ми думите!

 

Мажд Алгафари, преводач, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9| 24645 |20.03.2018 Люба Кулезич пред Фрог: ДДС скандалът разкрива мащабите на геноцида срещу българите . 0| 6683 |16.07.2017 Жителите на Ъглен гласуваха против разкриването на каменна кариера в района . 8| 12487 |27.01.2017 Алгафари: Обучаваме бойци на ИД, бедна ви е фантазията как се работи с мигрантите . 4| 10684 |03.01.2017 Алгафари: Организацията на границата не струва 5 лв. Страшно е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ