Реклама / Ads
1| 8202 |19.05.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Николай Радулов: Между престъпността и статистиката има голяма ножица

.
Между престъпността и статистиката има голяма ножица. Това не е нова вълна на битова престъпност, просто вниманието ни беше заето от притеснението от това, което виждахме и чувахме за пандемията. Това заяви пред БНР проф. Николай Радулов - бивш секретар на МВР.
 

Николай Радулов посочи, че полицаите са изморени от дейности, които им бяха възложени в извънредното положение и коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че полицаите са били натоварени с несвойствена дейност и уточни, че това е дейност, която им е поверена по закон.


"Те се опитваха да запазят реда в страната и да следят за спазването на карантината", заяви проф. Радулов.


Експертът по сигурността акцентира, че когато законодателно е дадена възможност част от полицаите да бъдат отменени от военни, няма нищо незаконно те "да бъдат вкарани в един тежък ежедневен процес на обезпечаване на сигурност", а през това време полицаите да могат да си гледат работата по борба с престъпността, а и да могат да си почиват.


"В момента имаме една претоварена, недокомплектована и не добре платена полиция. Много трудно ще се изпълнят амбициите на г-н Гешев и на ръководството на МВР, ако не бъде попълнен щатът, ако хората не могат да си починат и не бъдат заплащани добре за извънредния труд".


Проф. Радулов изтъкна, че в някои села в страната няма дори и по един полицай.


При всеки предишен битов инцидент властта е давала заявка да се концентрира върху това да не се случват отново такива посегателства, смята експертът по сигурност.


"Чух, че главният прокурор каза, че очаква друга статистика. Дано този път тя да отговаря на действителността и наистина да има намаляване на престъпността", допълни Радулов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 23775 |05.05.2020 Николай Марков: Изчезнаха едни 5 млрд. и властта отменя всичко, което досега беше решение . 15| 7680 |30.04.2020 Николай Милчев: Да гръмнеш книга! . 4| 8115 |22.04.2020 Проф. д-р Червенякова: COVID-19 ни изненада, няма да изчезне просто ей така . 14| 23410 |15.04.2020 Радан Кънев: Гешев да арестува мен и две комисии в ЕП по обвинението на проф. Стоименова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads