Реклама / Ads
8| 7429 |19.05.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Радулов: Габриел не знае кой кой е в българската политика. Борисов й е прошепнал в ухото за оставката на Гешев

.
Източник: личен архив
Войната в прокуратурата е резултат на дълбоки вътрешни разпри, които досега бяха крити от публиката. Това каза бившият секретар в МВР и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов в предаването ”Денят ON AIR”.
 

По думите му е трудно да се каже какво точно се случва, но е ясно "кой натиска копчето". "Това са "ти си го избра" (запис, при който бившият градски прокурор Николай Кокинов казва на Бойко Борисов, че сам е избрал новия главен прокурор Сотир Цацаров, бел. ред.).  

 

Радулов обясни, че споменаването на Борисов от Иван Гешев е било опит за сплашване.

 

"Защото госпожа Мария Габриел, която не знае кой кой е в българската политика, не може да иска оставката на Гешев? Това очевидно ѝ се нашепваше от Борисов. Бойко Борисов и този, който дърпа конците в ДПС, са решили, че Гешев вече не им е полезен", поясни Николай Радулов. 

 

"Техният опит досега показваше, че когато решат, че някой е ненужен и негоден, той се отдръпва, подава си оставката, отива в някое посолство. Като оплескат нещо някъде, като госпожа Бъчварова, да я пратят в Израел посланик", каза още той.  

 

Според Радулов, ако има записи, които се очаква да излязат в общественото пространство, то те няма да бъдат пуснати от Гешев.  

 

"Колкото и записи да има, те няма да излязат от него, тъй като, ако са записани със СРС, това би било престъпление. Ако са незаконни записи, това също е престъпление по НК. Така че тези записи ще се появят анонимно, в някоя пощенска кутия, изпратена в някоя редакция. Аз мисля, че ще има записи, в смисъла на които се крие някакво престъпление", каза Николай Радулов.  

 

Според него ходът на Гешев в този случай би бил да се направи, че не знае за какво става дума и когато го питат има ли такива дела, той да каже, че има. 

 

"Имаме безкрайно много записи, които изплуват в публичното пространство и първият въпрос винаги е - това СРС ли е, защото изтичането на СРС е от години, това са го правили министри, прокуратурата", каза още проф. Радулов.  

 

Според него, когато излизат такива записи, първо трябва да се провери какво се твърди в тях, а след това да се разследва как са направени. 

 

Относно взрива до кортежа на главния прокурор той каза, че е много вероятно този случай да бъде покрит и да не стане ясно какво всъщност се е случило.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6829 |11.05.2023 Искри на срещата на Габриел с БСП в отсъствието на Борисов и Нинова . 1| 3880 |28.04.2023 Проф. Ива Христова: Не питайте доктор GOOGLE за COVID , питайте специалисти . 4| 7314 |13.04.2023 Проф. д-р Ана Кочева за Фрог: Със статии като тази за езика в ”Нова Македония” РСМ сами си поставят вето за ЕС . 42| 11436 |19.03.2023 Проф. Евгений Дайнов: Хора като Путин са обречени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads