Реклама / Ads
0| 13870 |21.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Раиф Мустафа: Ако синът ми е свързан с Блъсков, да се оправя сам

.
Раиф Мустафа
Не знам, че синът ми се е обвързал или е подписвал нещо с Петьо Блъсков. Не е моя работа и не знам повече. Да се оправя сам. Това заяви пред Фрог нюз председателят на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа по повод разкрития, че синът му Бенер Шабан е изкупил един от дълговете на главния редактор на в-к "Труд" Петьо Блъсков и на сина му Петьо П. Блъсков.
 
Същият дълг по-късно баща и син прехвърлят на пенсионерка от София.

Припомняме, че още през май 2011 г. КТБ отпуска кредит от 360 000 евро на физическото лице Петьо Блъсков.  Дългът не е обслужван и през ноември 2014 г., след скандални разкрития за парите, които дължи Блъсков на банката, кредитът е погасен чрез договор за цесия между Петьо Христов Блъсков и физическо лице. Необяснимо е, че квесторите на КТБ светкавично заличили учредената ипотека по този кредит.

 

Такава загриженост те не са проявявали към други лица.

 

Няколко месеца преди атаката срещу банката, през януари 2014 г, е разрешено и отпускането на кредит на фирмата на сина на Блъсков - Петьо Петьов Блъсков „Таргет медия“ ЕООД. Размерът е 1 900 000 евро. Мотивът е рефинансиране на задължения на фирмата на Блъсков-син към друга банка, където кредитът също е бил необслужван, вследствие на което е направен предсрочно изискуем. Всъщност най-добър към Блъсков е  бил мажоритарният собтвеник на КТБ Цветан Василев, който спасява цялото имущество и имоти на Блъскови от запор и разпродажба. През ноември 2014 г. и този кредит е погасен. Също както и при личния му кредит е сключен договор за цесия между „Таргет медия“ ЕООД и две физически лица. Квесторите на КТБ отново действат светкавично и заличават учредената ипотека, както и кредита.

 

Едното физическо лице, с което Блъсков е сключил два договора за цесии, е вече споменатият Бенер Шабан. Той е син на председателя на Общинския съвет в Кърджали Раиф Шабан Мустафа, бивш зам.-министър на МВР. Преди време Раиф Мустава бе арестуван и обвинен в съучастие в даване на подкуп. Стига се до присъда на една от съдебните инстанции, но в крайна сметка, след дългогодишно бавене Върховният съд го оневинява. Мустава е един от стълбовете на ДПС и близък с ръководството на партията. Интересен факт е, че Бенер Шабан е имал влог от 137 844 лв. в КТБ.

 

Според документи от публичните регистри в началото на октомври 2014 г. и втори път през февруари 2015 г. 70-годишната пенсионерка от София Райна Иванова Велинова купува всички  дялове от капитала на „Делта нюз“ ЕООД, а после и на „Таргет медия“ ЕООД. По този начин заемите, изхарчени от Блъсков, сега трябва да връща пенсионерката, станала едноличен собственик на капитала на двете дружества, свързани с главния редактор на „Труд“.  Не е ясно каква е връзката между него и Велинова, но едно е ясно: самият Блъсков няма да връща изхарчените пари. Как Велинова ще го направи и ще приемат ли синдиците това за нормално, е друг въпрос.

 

Освен посочените заличени задължения, Блъсков и свързаните с него фирми „Таргет медия“ ЕООД и „Делта нюз“ ЕООД, след „оправянето“ с цесиите дължат още около 3 000 000 лева. Запознати твърдят, че Блъсков и ДПС са се разбрали в-к "Труд" да пиарства на движението, а депутатът Делян Пеевски да му уреди невръщане и на останалите милиони. Тях ще плати данъкоплатеца, разбира се.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6320 |21.07.2015 Гадост! Детегледачи пребиха 3-годишно в София . 0| 6238 |20.07.2015 Пияни роми бият момчета, щипят момичета в Димово . 0| 5444 |20.07.2015 Все повече зрелостници заминават да учат в чужбина . 0| 5192 |20.07.2015 Шарков: Ситуацията с антракса е овладяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads