Реклама / Ads
25| 16328 |13.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Съдия Цариградска: В машината за натиск участват висши магистрати

.
В тази машина за натиск участват висши магистрати от прокуратурата и с активното съдействие на магистрати от специализираното правосъдие. Аз съм жертва на организирана престъпна група, за която имаме достатъчно данни, че се занимава с корупция в съдебната власт. 
 

Това заяви по време на изслушването си във Висшия съдебен съвет съдия Владислава Цариградска, която се оплака от заплахи от убития в София Мартин Божанов - Нотариуса. 

 

На заседанието преди това бяха изслушани и журналистът Николай Стайков от Антикорупционния фонд, както и и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов.

Няколко са методите за натиск и влияние над магистрати. По думите на Цариградска оправскването става с активното съдействие на прокуратурата. 

 

По-рано и.ф главен прокурор Борислав Сарафов заяви, че не знаел нищо за частния клуб на Мартин Божанов - Нотариуса, нито пък кои магистрати са членували в него. По време на изслушването на Сарафов така и не стана ясно дали Сарафов ще предприеме конкретни действия по отношение признанието на ген. Атанас Атанасов, че разполага със списък на магистратите, членували в клуба на Божанов. Без отговори останаха и въпросите около разследването за ОПГ, свързано с Божанов, по което той е трябвало да бъде обвинен, преди да бъде убит.





"Един от съществените инструменти заедно с медиите на база публичните данни е инструментариумът на държавата за събиране на информация чрез специални разузнавателни средства. Цитирала съм данни от Националното бюро за контрол на СРС-та, които показват изключително притеснителни цифри. От 2018 г. до 2021 г. за 4 години има над 150 разрешения за използване на СРС спрямо магистрати", обясни съдия Цариградска, цитирана от “Дневник”. 

 

По думите на Цариградска тези статии, които служители от публична комуникация на прокуратурата са пишели, са били качвани на сайтовете, а от тях впоследствие са образувани проверки. 

 

"Флашка за публикация е занесена лично от прокуратурата. По това време главен прокурор беше Сотир Цацаров", каза Цариградска заяви Иван Гешев. 

 

Цариградска каза, че е много важно какви сигнали е подавал Мартин Божанов и срещу кого. По думите й, той е сезирал Инспектората на ВСС като посочи, че това е един от начините за натиск над магистрати - чрез сигнали и проверки в Инспектората.

 

Припомняме, че от вчера съдия Владислава Цариградска отново е с охрана, предоставена й от бюрото към Министерство на правосъдието. Това е станало след нейно изрично поискване, тъй като е забелязала втора вълна на медийни публикации, които уронват името й, а и има подозрения, че тази втора вълна от публикации е целенасочена.

Цариградска припомни казуса със своето име, че още преди да срещне Мартин Божанов-Нотариуса, се е сблъскала с "клеветническа и медийна кампания срещу себе си".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 35541 |11.02.2024 Станкушев за Нотариуса: Защо е бил бит? Може би е трябвало да каже нещо много важно, преди да бъде убит . 7| 3666 |09.02.2024 Бойко Ноев след интервюто на Тъкър Карлсън: Путин е лъжец, не трябва да му се вярва . 11| 6188 |07.02.2024 Георги Милков: Мадам Габриел може да иска да смени мосю Борел в Брюксел . 27| 49951 |06.02.2024 Иво Инджев: Прецедент в световната история - Митрофанова сама иска да ни освободи от символите на поробителката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads