Реклама / Ads
2| 5500 |03.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Становище на „Витоша ски“ относно „bTV Репортерите” от 31.01.2016

.
В излъченото на 31.01.2016 г. предаване „bTV Репортерите“ на зрителите бяха представени много тези, лишени от обективност и компетентност. В предаването се видя ясно, че от мненията на голяма част от участниците, са съкращавани и орязвани цели пасажи и изречения. Въобще не се разбраха техните тези и мнения.
 

Предлагаме на Вашето внимание следните факти:

1.     По абсурдното внушение за виновност на „Витоша ски“ за падналата “лавина“ в района на ски зона Алеко: тази местност не попада в терените на ски пистите, не е писта и никога не е била обработвана. Държим да отбележим, че дори при обработени писти, в горната част на планината винаги съществува опасност от падане на снежни дъски по терените, които са извън пистите.

 

2.     По твърденията за престой на пътници на Симеоновския лифт за повече от 2 часа, бихме искали да разясним, че за въпросния случай повредата е била отстранена в рамките на 30 минути, но поради наличието на силен вятър, който не е рядкост за Витоша, лифтът се е движил на по-бавна скорост, което е обичайна предпазна мярка при подобни метеорологични условия. Общия престой на пътниците е бил в рамките на 90 минути. Такива случаи не са рядкост, както в България, така и в чужбина и не трябва да се драматизират.

 

3.     По обвиненията за техническа неизправност на кабинковата въжена линия: следва да отбележим, че бяха извършени тридневни технически проверки от представители от оторизираната агенция на ДАТМК, за които има издадени протоколи. На 27.01.2016 г. в ревизионната книга, която е задължителна за всички въжени линии в България, е отбелязано, че лифта може да бъде експлоатиран при спазване на инструкциите за безопасност. Все още компетентните органи не са се произнесли по причините довели до инцидента. Считаме за редно да не се правят прибързани заключения преди тяхното произнасяне.

 

В предаването бе засегната и темата за инвестиции от „Витоша ски“, които държим да отбележим, че през последните 10 години са  направените разходи за закупуване, поддръжка, текущи и извънредни ремонти във връзка с дейността на всички лифтови съоръжения, оръдия за сняг, снегоутъпкващи машини и 150 човека персонал.

 

В предаването на bTV бяха представени много тези, лишени от обективност и компетентност, в които журналистите от предаването взеха страна, което е очевидно и за зрителите. Тенденциозно бе представена позицията на някаква чуждестранна компания, на която беше отделено половината телевизионно време. Видя се ясно, че предаването минава границите на обективната журналистика.

 

Държим да отбележим за тези, които не следят темата, че в последните 10 години се води негативна и злонамерена кампания срещу развитието на планините за да бъдат те по-достъпни, безопасни и да се даде възможност на всеки любител на природата да им се наслади. Тази война е и срещу всеки инвеститор, който иска да модернизира и развива спортна инфраструктура в българските планини.

 

„Витоша ски” АД иска официално право на отговор от bTV за да представи обективната гледна точка в подкрепа на развитието на Витоша като целогодишен център за туризъм, спорт и отдих.

         

Дата: 02.02.2016                                                                       „Витоша ски“ АД

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12175 |02.02.2016 Драгомир Петров: Политическата система възпроизвежда мелез между ялова вещица и скопен дявол . 38| 8451 |01.02.2016 Иля Прокопов пред Фрог: Историците, които си противоречат за робството, са под външен контрол . 83| 7072 |01.02.2016 Петър Иванов пред Фрог: Терминът „владичество” е фройдистки, свързан е с „обладать” . 63| 8886 |30.01.2016 Френският посланик: Всички в прокуратурата зависят от един човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads