Реклама / Ads
26| 17532 |12.12.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Вълна от гняв срещу прокуратурата и „гръмовната каскетна кариера“ на Гешев

.
Източник: БГНЕС
Мощна вълна от гняв връхлетя прокуратурата и обвинител №1 Иван Гешев след последната и демонстранивна акция. Ето какво мислят някои видни общественици и политици:
 

След днешното изявление на прокурватурата, че са отказали да предложат сделка на ключовия обвиняем, изтеглил в чували милиони от фалшивото строителство на магистрали, в главата ми препускат само изречения с въпросителни в края.
Извинете, но в гръмовната си каскетна кариера Гешев не беше ли специалист по сделки с обвиняеми? Не бяха ли приключили точно така над 90% от случаите, по които е работил като прокурор? Не слушахме ли записи, в които самият той изкушава със сделки обвиняеми? Как така изведнъж тази общоприета по целия свят практика за “пропяване на свидетели” се оказа престъпление? Докога ще търпим в държавата ни една от основните правоохранителни институции да е група за мокри поръчки, която дори не се опитва да крие своите престъпни действия, а най-нагло ги размахва пред очите ни?
Колко още? Месец? Шест? Година?

 

Радослав Бимбалов, Facebook

 

 

Неделна серия от пресконференции на представителите на държавното обвинение. Поводът. Разследва се директорът на ГДБОП, който в служебния си кабинет склонявал наблюдаващия прокурор по делото за източване на милионите от парите за АМ Хемус, в присъствието на друг прокурор, разследващи полицаи и оперативни работници. Как си го представяте? Целта била да се дадат гаранции на обвинения в пране на пари футболен съдия Колев в замяна на неговото съгласие същият да разкаже за схемата и лицата, които я покровителстват. Истината е, че Прокуратурата прави всичко възможно разследването да не стигне по-нагоре от разносвачите.

 

адв. Камен Добрев, Facebook

 

 

Гешев се оплаква!?
А задържаните от него в ареста за близо 1 година свидетели на прокуратурата по делото КТБ?
А чадъра над Бисер Лазов срещу лъжливите му показания и фалшифицирани документи - приемани като доказателства от неговите прокурори?

 

Георги Зяпков, Facebook

 

 

Добре ли разбрах, че прикриватурата не е съгласна обвиняемият за милионите от магистрала "Хемус" да "пропее" и да разкрие повече?

 

Христо Комарницки, Facebook

 

 

Гешев отчаяно се опитва да прекъсне веригата на разкритията за парите от Хемус защото знаят че ще стигнат до него., до Борисов и Пеевски. Царете на прокукорските договорки с обвиняеми изведнъж се загрижиха за закон?! Обречени са

 

Илиян Василев, Facebook

 

 

Да, водим война срещу пазителите на КОРупционния модел, персонално срещу теб и ордата цаци и каскетчета не за друго, а за да имаме истинско правосъдие, не праСовъдие.
Capisci?

 

Николай Хаджигенов, Facebook

 

 

Тази сутрин прокуратурата съобщава, че образува разследване за склоняване на орган на властта да извърши престъпление. Преди минути разбрахме, че ГДБОП образува преписка срещу орган на властта, който е пропуснал да извърши действия по изпълнение на службата и така осуети разкриването на престъпление вероятно срещу наблюдаващата прокурорка.
Първото ще се изпълнява от служителите на МВР, а второто ще се ръководи от друг прокурор или ще има отказ от образуване, който не подлежи на съдебен контрол.
Със сигурност прокуратурата е в по-лошата позиция защото остава съмнението, че съзнателно пропускат да стигнат до високите етажи на властта замесена в корупция.
Не само Европа, но и българските граждани искат това и то веднага!

 

Пепи Кънчев, Facebook

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8034 |09.12.2021 Правосъдният министър разнебити Гешев и спецпрокуратурата . 8| 4008 |22.11.2021 Анализатор: Успехът на Радев - заставането на гребена на анти-ГЕРБ вълната . 21| 15795 |14.10.2021 Рашков потвърди новината на Фрог: Спецпрокуратурата спира разработките на ГДБОП . 2| 5751 |04.06.2021 Политологът Г. Киряков: Прокуратурата се влияе от тежестта на отделните играчи, ще действа вяло до 11 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads