Реклама / Ads
27| 30360 |04.06.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Владо Береану за Фрог: След НТ продават и bTV - чакат ни страшни времена

.
Владо Береану
Купуването на Нова телевизия от братя Домусчиеви означава, че медията ще прави все по-малко журналистика. Новите собственици са в унисон с управляващите, в чието число влиза и ДПС. Няма да има истинска журналистика, още повече, че Вяра Анкова е изпълнителен директор в медията, която успя успешно да превърне БНТ в подчинена телевизия.
 

Това заяви пред Фрогнюз журналистът Владо Береану по повод смяната на собствеността на Нова телевизия.

 

След „Апартаментгейт” управляващите станаха много чувствителни към скандали и тяхна основна задача е вече те да бъдат пресичани. Това става с поставянето под контрол на БНТ, НТ и Би Ти Ви.

 

НТ ще изчезне – или ще има пълна автоцензура или цензура на хората, които я управляват. Доколкото разбирам и Би Ти Ви ще се продава догодина. Има опасност тя също да се купи от кръга, който придоби НТ. Всички телевизии, които се гледат масово, ще бъдат под пълен контрол, което означава, че ще паднем под 111 място в класацията за свобода на словото.






Братя Домусчеви ще променят договорите на журналистите в НТ. Те ще трябва да правят повърхностни неща или ако пък са сериозни, рискуват да не излязат на екран и съответно да не бъдат заплатени. Това води до пълно информационно затъмнение.   

 

Предстоят избори, хората ще бъдат облъчвани от трите телевизии и резултатите ще са  същите като при евровота. БНТ ще избира генерален директор, но процедурата е предрешена с хора като Къци Вапцаров. Сашо Диков също ще участва в надпреварата и той е единственият, който отговаря на всички изисквания за поста. Управлявал е три телевизии, които са имали успех. Интервютата на кандидатите за генерален директор би трябвало да се излъчват директно, но подозирам, че заради Сашо Диков това няма да се случи и неговата кандидатура ще отпадне.






Чакат ни по-страшни времена от времето на Тодор Живков. Тогава имаше забрана той  да се появява повече от едни път в новините. В Нова телевизия в момента премиерът Борисов се появява на 2-3 места в продължение на една новинарска емисия, което е тотално недопустимо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 14586 |29.05.2019 Октай пред Фрог: Работата на Пеевски е да избере следващия главен прокурор . 21| 15538 |27.05.2019 Арман Бабикян за Фрог: Големият губещ на евровота е ДПС, Пеевски носи вина . 7| 10568 |24.05.2019 Поетът Николай Милчев пред Фрог: 24 май е българската Голгота – нашата нежна Голгота . 24| 8116 |21.05.2019 Петър Кърджилов за Фрог: Повдигат ми обвинение за реакцията ми срещу прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads