Реклама / Ads
3| 11222 |17.12.2013 ЪNDERGROUND

Адвокат Мутафчиев пред Фрог: Случаят с убитата Севиля може да повтори „Соло”

.
Родителите на зверски умъртвената ученичка Севиля от столичния квартал „Люлин” най-после имат шанс да получат възмездие. Косъм, открит в ръката на ръганата 44 пъти с нож девойка, доказва съучастие в кървавото престъпление на приятелката й Янка Младенова. На първа инстанция дружката й бе пусната от ареста, тъй като не бяха намерени доказателства, уличаващи я в жестокото деяние.
 

 

На досъдебното производство Янка е направила пълни самопризнания за гаврите със Севиля и последвалото й убийство. По-късно обаче когато застана на подсъдимата скамейка, тя се отметна от думите си. С това прехвърли изцяло вината на съучастника й Антон Ангелов, за когото има достатъчно доказателства да лежи в затвора. Той получи 10 години лишаване от свобода на първа инстанция, вместо 12. Въпреки безспорната му вина неговите родители обжалват присъдата му.  Но надали ще успеят.

 

За да се обърне хода на делото, адвокатите на родителите на Севиля поискаха повторна експертиза на косъм, открит в ръката на мъртвото момиче. „Имах съмнения, че резултатът от изследването на косъма от вещото лице Стефанова, не е достоверен. Може да й e оказвано въздействие, а може и да не е”, коментира адвокат Борис Мутафчиев.

 

Повторната експертиза, извършена от четирима вещи лица, категорично доказва, че косъмът принадлежи на Янка Младенова. В заключението на експертите се казва, че косъмът се е скъсал (а не отскубнал!) в резултат на опън, което говори за наличие на самоотбрана от страна на жертвата.

 

Държавното обвинение поиска да се направи техническа експертиза на трите ножа, намерени на местопрестъплението. Целта за това е да се установи авторството на убийството. Защитничката на Янка Младенова – адвокат Вангелова се опълчи срещу искането на прокуратурата, но съдът отказа да приеме доводите й. Бащата на Севиля – Георги разказа, че мебелите в дома му били надраскани с нож. Той предположи, че това е извършено от Антон, който е търсил злато. „Янка го е излъгала, че у нас има 3 кг злато и той е дошъл да го открадне”, допълва съпругата му Маргарита Хранова.  

 

„С експертизата на косъма има голям шанс Янка да получи присъда. Но тъй като делото е на втора инстанция и тя не е задържана, може да се укрие, както направи Илиян Тодоров, познат ни от случая „Соло”, предупреждава адвокат Мутафчиев. Той се надява момичето да получи заслуженото, още повече, че делото се води при същия съдебен състав, присъдил доживотен затвор на издирвания в момента Илиян.

 

Припомняме, че на 13 май 2011 година Севиля бе жестоко изнасилена и убита в дома си. Свидетели разказват, че зверството е извършено за 10 г злато. Всъщност накитите от благородния метал, които били по мъртвото момиче, били откраднати след като тя издъхнала, както и други нейни вещи, допълват родителите й.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11080 |17.12.2013 Близък на убития Васил пред Фрог: Илияне, кой невинен ще лежи в затвора от страх?! . 8| 13558 |13.12.2013 Бащата на убития Васил пред Фрог: Родителите на Илиян продават имоти да му помагат . 7| 11670 |03.12.2013 Близнака пред Фрог нюз: Никой не ме е притискал за показания . 17| 10692 |15.11.2013 Абсурд: Съдът готов с мотивите по „Килърите” преди 5 м, адвокатите не чели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads