Реклама / Ads
10| 15753 |27.02.2012 ЪNDERGROUND

Битка кой да превземе наркодилърите на Сако

.
Разпространителите са най-важни в йерархията, защото водят със себе си клиентите Започва битка кой да превземе наркодилърите на арестуваните преди 10 дни в акция „Чук” Сако и Катерицата.
 

Това съобщиха източници от СДВР. Над 30 дилъри в различните райони на София трябва да са сигурни, че този път Сако и оперативния шеф на наркогрупата му са на топло задълго подобно на Златомир Иванов-Баретата.

Най-важното обаче са условията на работа - дилърите трябва да бъдат убедени, че новите босове ще могат регулярно да доставят кокаин, хероин и трева, че ще се запазят процента печалба и, че ще могат да ограничат конкуренцията от т. нар. шанаджии, които работят самостоятелно и не се отчитат на никого. Докато Сако, Катерицата и Весо Черния са зад решетките,
шанаджиите разширяват териториите си, като продават по-висококачествен материал. Затова новият шеф ще трябва първо да пусне ударните бригади, които да върнат старото статукво. Очаква се серия нападения над заведения, които досега са били подвластни на Сако и Катерицата които трябва да бъдат убедени да работят за новия бос.

„Дилърите са най-важната част от една наркомрежа. Те водят, след себе си клиентите и съответно парите. Час, след като заловим някого от разпространителите и вземем телефона му със сим-картата, тя вече е спряна, а на нейно място е изваден дубликат”, казват експерти по дрогата. Защото номера на телефона, на който можеш да си поръчаш, е по-важен дори от самия дилър. Няма как да излезеш на улицата и дори да знаеш човека, който снабдява клиентите с наркотик, да вземеш кокаин, например. Трябва някой да гарантира за теб,  да си представен от човек, който е добре познат като доверен клиент, разкриват наркоченгета. Дилърите се пазят най-вече от провокатори, изпратени от конкуренцията.

Борбата е за 15 кила кокаин, които се потребяват в София, които носят печалба около 300 000 лв. Още  около 150 000-200 000 лв.е чистата печалба от консумацията на хероин и марихуана. Дилърите обаче вече са наясно, че Сако и Милен Давренски-Катерицата нямат да напуснат скоро ареста и вероятно ще получат мазни присъди за наркоразпространение Това става ясно, след като се чу, че един от най-близките хора на Сако Веселин Христов-Кубинеца е предал боса си и е разказал пред съдия в детайли за организацията на групата и е дал доказателства.

Веселин Христов-Кубинеца е третия човек присъствал на срещите на "големия бос" Сако и подчинения му Милен Давренски-Катерицата. Той е разкрил източниците за снабдяването с кокаин, заведенията, които се държат от наркогрупата на Сако и Катерицата. В спецсъда по време на мярката за неотклонение стана ясно, че Кубинеца свидетелства, че докато е под домашен арест за предишното си обвинение от 2010 г., Сако привиквал Катерицата на среща в ресторант "Форум" на Еди Минасян в градинката срещу хотел "Хемус" в столичния квартал "Лозенец". На тези срещи на Сако, Катерицата и Кубинеца, Милен бил назначен за директор на групата. Така Давренски за една нощ се превърнал от автокрадец в бос на наркоорганизацията в София, за която се твърди, че държи над половината от разпространението на наркотици.

Вероятно заради прегрупирането цената на основните видове наркотици ще скочи,  прогнозират ченгета. В момента голяма доза кокаин  от 0,8 грама се търгува за 150 лв., но се очаква да стигне до 200 лв. Баровците пък ще трябва да бъркат за чист грам от белия прах по 250 кинта, прогнозират експерти. „Пазарът на кокаин ще остане същия, защото това са най-платежоспособните клиенти. На хероина също, защото там пък клиентите са зависими и ще убият човек, за да си набавят дрогата и да „да се оправят”, както казват на жаргон. Най-много кокаин се потребява в нощните заведения. Там чистотата на дрогата е по-ниско - 45-60 на сто чисто вещество. "Кокаинът се консумира най-често около 4 часа сутринта, след порядъчна доза алкохол", казват наркоченгетата.

Най-силно сред учениците обаче, се харчи тревата. Месечно само в София се харчи по 100 кила трева. "На купоните се пуши по-евтина българска трева по 15-20 лв. грама. Т. нар. "холандец", струва близо 3 пъти по-скъпо -над 50 лв. грама и него си го позволяват по-богатите тинейджъри.

Янис Донков
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 21376 |25.02.2012 Делото „Октопод” – 9 часа разлика . 169| 11958 |22.02.2012 Екзекуциите на Луканов, Павлов и Кюлев с един поръчител . 157| 27143 |16.02.2012 Прокуратурата погна Дядо Николай, грозят го 3 г. затвор . 32| 24206 |13.02.2012 След владиците вадят кредитните милионери, агенти на ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads