Реклама / Ads
35| 16265 |16.12.2012 ЪNDERGROUND

Богомил Бонев за делото „Луканов”: Всичко се обърна, когато кариерното развитие и политиката се смесиха, и правото си замина!

.
На страницата си във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев разкрива задкулисието на разследването по делото за убийството на Андрей Луканов, в което яростно се намесва политиката.
 

Бонев е провокиран от участието на Ботьо Ботев и Юрий Ленев в предаването „Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян. Ето и изключително интересния анализ на Богомил Бонев:

„Още веднъж полу-лично към приятел тук по повод убийците на Луканов: Ботьо Ботев е удобен на Борисов, за да го легитимира като полицай, какъвто не е.

Но аз съм бил оперативен работник и следовател по тежки криминални престъпления дълги години, при това, не на територията на дребен район, а на цялата страна. Зная професионалните му качества и ги споделям пред вас честно. Освен него, забравяш участието на следователите – покойният Боби Карайотов, Олег Янев – съдиите, коите участваха в досъдебно производство по разпитите. Смесваш пак практическите доказателства с чистата пропаганда, която БСП кадрите и някои журналисти развиха по случая. Не съм ходил точно във вилата в Копривщица, но никой не е вадил ноктите на убийците с клещи там. Изолацията на свидетели, които са съучастници, е елемент на всяко следствие, което е от особена важност. Публична информация е това за пробивите в сигурността на всеки арест. Особено ако шефът на следствието иска да прикрие престъплението. Да не говорим, че тухла да беше паднала върху някой от тях в общ арест, щеше да бъде използвано срещу истината. Пазили сме ги да не ги убият, защото са се разприказвали.

Бойко Рашков полудя да потули това дело.

Квалифицирани съдии от СГС ги осъдиха на най-тежкото наказание. Всичко се обърна, когато кариерното развитие и политиката се смесиха, и правото си замина. И остана пропагандата на хора, които уж са дясно ориентирани, но се връзват на лява лъжа. Такъв ни е целият преход.

Обвиняват ме, че твърде млад съм бил член на БКП. Какво да се оправдавам. В един малък град, един човек, който не търчи с филия мас да рита футбол, а се мотае около книжарницата да се уреди с нова книга и съучениците не го смятат за зубрач, някъде през 1976 г., с родители, чудещи се как да изхранят децата си, не е имал кой знае какъв избор, ако му предложат като “лидер” на младите, да приеме предложението. Даже беше въпрос на гордост заради оценката да се издигнеш от нищото.

Но критиците ми, които не са се проявили кой знае колко в дисиденството си, пропускат, че не съм бил в ДС, а на най-мръсното място – тежката криминална престъпност – трупове, аутопсии, съдебна медицина, касоразбивания. Там мамините синчета от ДС не бяха пращани.

Криминалната престъпност е еднаква навсякъде. Там няма политика. Има тежка и много неприятна работа.

Разкривали сме стотици убийства с Ботьо Ботев. Той не е типът “бияч милиционер”. В лични (на приятел от ФБ) ти обясних мотивите на БСП да потули убийството. Оказа се, че най-свестният кандидат за главен прокурор го е направил по поръчка. Изключила е всичко, което поддържа обвинението. Преди дни тя обясни, че били събрани нови съдебни доказателства. Няма такива. Това, за което оправда убийците, беше опровергано от друго съдебно решение – за насилието. Това беше достатъчно основание за възобновяване на делото. Никой не го направи. На последна инстанция прокурор беше Борислав Йотов, който нямаше право, защото беше се изказал публично преди това по казуса, а председател на състава – Румен Ненков – очакващ Първанов да го направи шеф на ВКС.

За разлика от убийството на Улоф Палме, ние сме разкрили убийството на наш премиер. Политиката попречи на правосъдието. Жалко, но е добре всички да прочетат книгата на Ангелина Петрова. Румен Ненков сега е в КС, а синът му – депутат от ГЕРБ. Правете си изводите.

Бих гласувал за всеки кандидат за гл. прокурор, който възобнови делото поради новооткрити обстоятелства – решението на съда, че не е имало насилие при самопризнанията, при които беше намерен друг труп, за свързано убийство, оръжие и… всичко, за което в САЩ мечтаят да намерят за Кенеди

Тези хубавци имат новоразвито чувство за историчност. И не искат да им се лепне петно, че са си убили лидера. Бойко Рашков, още беше шеф на следствието, направи всичко възможно да попречи на следователите Олег Янев и Богдан Карайотов (бог да го прости). Той инсценира “насилието”.

Впоследствие го направиха депутат. Разпитите бяха проведени в присъствието на съдия, който няма начин да е изтезавал Ленев. Намерени бяха неща, които никой не подозираше – труп в кладенец в Елин Пелин, свързан с убийството, пари, получени от Юри Ленев от Ангел Василев, пистолетът на престъплението… С помощта на БСП депутатът Бойко Рашков, тогава шеф на следствието, компрометираният прокурор Йотов, мераклии за кариера в съда и прокуратурата – делото беше съсипано. Наистина Ангелина Петрова е описала повечето неща.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 21338 |25.02.2012 Делото „Октопод” – 9 часа разлика . 20| 14704 |07.11.2011 Следовател по делото „Октопод” влюбен в Трактора . 34| 13525 |17.10.2011 Тайна среща в дипломатически блок по делото „Октопод” . 18| 13611 |10.10.2011 Съдия Луков превърна делото „Килърите” в цирк!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads