Реклама / Ads
5| 6079 |11.04.2011 ЪNDERGROUND

Дал бил в завера с ГЕРБ, готвел алтернатива на ДПС

.
Касим Дал
Касим Дал направи заявка пред свои симпатизанти в Търговище да стане лидер на алтернативно движение на ДПС, което той определи като чудовище, по-страшно и от БСП. Неговите съмишленици на свой ред скат онова, което започва, да прерастне в партия.
 

Дал успя да събере в залата на драматичния театър в града хора от всички краища на страната и автобус с изселници в Турция, обединени около идеята да има ново движение, защото сегашното ДПС е неподатливо на реформа.

Самият Дал отговори на хората, че онова, което искат да направят е в самото начало и пътят, който трябва да се извърви е дълъг и мъчителен. Той обясни, че в Търговище е първата среща, след столичната, и трябва да се чуе какво е мнението на хората от другите региони.

В крайна сметка Касим Дал заяви, че ако това е волята на хората не би имал нищо против да се създаде официална алтернатива. Той подкрепи мнението си с думите: "Аз не бягам от отговорност." Според него точно сега, преди местните избори е времето на подобни инициативи. "Всеки сам ще избере правилната страна. А ние смятаме, че сме правилната страна" – каза пред гражданите Касим Дал. Според думите му има различни формули да се издигнат кандидати за кметове по места – инициативни комитети, граждански сдружения и т. н. "Но ако хората не искат, не виждам смисъл да правим партия" – уточни Дал. Той беше категоричен, че противопоставянето не е конкретно срещу Ахмед Доган или някой друг от ДПС, а че е срещу цялото статукво. "Няма да ги оставим да си разиграват коня и този път нещата ще започнат от долу на горе. Опитахме от горе, но човекът не иска да си ходи" – коментира Дал.

Той хвърли поредната словесна бомба, като каза, че е участвал в създаването на злото. "Не знам какво сме създали, приятели, истинско чудовище. Страхът, който насажда ДПС в членовете си е по-голям от този на БКП. Няма да се отказваме и ще продължим и ще стигнем до всяко малко село и малка махала, защото се изправяме заедно срещу статуквото в България. Време е този преход на промяната да свърши и да изхвърлим хората, които са над закона, като Ахмед Доган и тези, които са извън закона, приватизирали наред през годините" – каза още Дал.

В същото време депутатът от ДПС Тунчер Кържалиев обяви на среща със симпатизанти, че доскорошният му началник Дал мъти водата на движението, защото е свързан с ГЕРБ. Топлата връзка между бившия зам.-председател на ДПС и управляващата партия бил културният министър Вежди Рашидов.
 
Така няколко месеца, след като Касим Дал се опълчи публично на Ахмед Доган, слуховете за участието на ГЕРБ в заверата бяха официализирани на политическо ниво. 

"Истинската причина Дал да вреди на ДПС и избирателите виждаме в болезненото му честолюбие и очакванията му да продължи да бъде втори в партията. От действията му прозира добре замислен сценарий, който може би не е негов. Той вероятно е свързан с ГЕРБ", коментира Кържалиев и подчерта, че Касим Дал е близък с министъра на културата в правителството на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Депутатът на ДПС припомни, че Дал е започнал да променя позициите си, едва когато е бил свален от зам.-председателското си място. "Не приемам извиненията, че 20 години не е забелязал всичко, за което говори сега. Агентурното минало на Доган започна да му пречи, когато падна от зам.-председателското място", припомни Тунчер Кържалиев.

Той определи изразния стил на Дал като по-краен от този на Волен Сидеров и Бойко Борисов, взети заедно, и прогнозира, че "алтернативното ДПС" ще отиде в политическото небитие като много други преди него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 18787 |07.04.2011 Валентин Златев премиер, Бойко - аут . 6| 15193 |05.04.2011 Измамна схема източва от „Арон груп” 1,3 млн. . 20| 18440 |31.03.2011 Чиновници не пускат ново лекарство за рак . 21| 10762 |30.03.2011 Разиграват ни с горивата като в цирк на ужасите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads