Реклама / Ads
18| 24017 |15.10.2019 ЪNDERGROUND

Делян Пеевски „изплува“ от документ по делото КТБ. Свидетеят Бисер Лазов го писал, но не знае какво значи „ДП“

.
Бисер Лазов започна да се оплита в съда
Депутатът от ДПС Длеян Пеевски „изплува“ от първия документ, приложен от прокуратурата по делото КТБ. В него той е вписан с инициалите „ДП“. Куриозното е, че основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов е съставил въпросният документ, но в съдебната зала обясни, че не знае какво означават тези инциали, което предизвика смях в съдебната зала.
 

Въпросната справка е от 28 февруари 2008 г. От нея се вижда, че срещу огромни суми в евро са изписани „ДП“ и „ДП1“. Любопитна подробност е, че в документа са вписани куп други съкращения на фирми и хора, за които Лазов без проблем обясняваше какво означават. Амнезията го „хвана“ само за „ДП“. Лазов се оправда, че е писал данните по заръка на Цветан Василев, но пък не се сети кога банкерът му е давал тези указания и за кого. Не успя да отговори и на въпроса къде може да се направи проверка на тези указания, както и дали те изобщо са реални, тъй като става за милиони.

 

През 2017 година наблюдаващият прокурор и кандидат за главен прокурор Иван Гешев увери медиите, че по време на продължилото три години разследване с колегите му не са се натъкнали на никакви данни, че депутатът от ДПС и бивш партньор на Василев – Делян Пеевски, е имал каквато и да е връзка с КТБ. Интересно е какво мисли сега по въпроса Гешев.





Същите инициали „ДП“ се появиха и в двете скандални тефтерчета на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Експерти доказаха, че след като тефтерчетата попаднали в ръцете на прокуратурата, инициалите „ДП“ били препрравени на цифрата „10“, така че да не се разбере за какво става дума. Инициалът бе използван в контекста на :“да се съгласува с И.Ф. и Д.П.“.

 

Снимка от тефтерчето на Филип Златанов, където ДП е преправено на числото 10


.

 

В интервю тогава Цветан Василев обясни, че ДП не е нищо друго освен Делян Пеевски. Припомняме ви, че тефтерчетата мистериозно изчезнаха в края на 2014 година от колата на един от експертите, който уж слязъл да види, дали му е спукана гумата. От въпросните тефтери изплуваха и инициали на хора от властта. Сред него се мъдреха и инициалите „ЦЦ“.

 

Делото "КТБ" продължава в Специализирания наказателен съд.  До сега, в поредица от заседания, Лазов отговаря на едни и същи въпроси, отнасящи се към 50 дружества, подредени по азбучен ред. В повечето случаи Лазов преповтаряше казаното от него по време на изслушването му, което продължи месеци. Щом обаче стане дума за Пеевски, загубва дар слово и памет.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 13491 |10.10.2019 Делото за атентат срещу Пеевски не тръгна, прокурорският свидетел е обвинен в убийство . 10| 12383 |04.10.2019 Пореден случай! Руснак е хвърлен в ареста от година по обвинение, че уж щял да убива Делян Пеевски . 8| 14384 |11.04.2019 Как Пеевски овладя и митниците заради милиони от „Булгартабак“ . 6| 16395 |02.04.2019 greshka75

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads