Реклама / Ads
14| 9083 |27.05.2013 ЪNDERGROUND

И Димитър Аврамов обвини ГЕРБ в политически натиск

.
Димитър Аврамов
Жертва на политически интриги бил ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов. Обвиняемият за корупция бивш народен представител обвини партийното ръководство в натиск на съдебната система.
 
Във времето, когато тръгна делото срещу мен, политическият натиск върху съдебната система беше огромен и оказа решаващо значение за това да бъда обвинен. Този натиск изваше от ръководството на ГЕРБ, категоричен бе Аврамов пред журналисти в Съдебната палата. Според него до заповед за арест се стигнало  заради вътрешно-партийни интриги и сметки за разчистване.

Димитър Аврамов обаче отказа да назове имена. Коментарът му дали това са Борисов или Цветанов той отвърна: „Те си знаят, нека им тежи на съвестта”.

Бившият депутат бе в съда, за да свидетелства по делото срещу Николай Русинов – Чеци, който е обвинен за убийството на Яна в Борисовата градина в София. Двамата известно време са лежали в една килия и затова съдът иска да чуе показания от Аврамов.

Самият Аврамов е категоричен, че няма отношение към този процес. Той се появи в съда чак на третия път, когато бе призован като свидетел.

Делото за корупция срещу самия него пък е все още във фаза досъдебно производство. Аврамов се намира на свобода от септември 2012 г. срещу парична гаранция от 15 000 лева. Той бе арестуван на 17 юли 2012 г. за получаване на откуп и търговия с влияние.

Твърди се, че е поискал и получил 50 хил. лв, за да въздейства на човек от Областния фонд "Земеделие" и да "разреши" финансов проблем на монтански бизнесмен. После обаче се полакомил и поискал още 50 хил. лв. и част от земята.

Ръководството на ГЕРБ тогава прекрати членството на депутата Димитър Аврамов и го освободи от всички заемани длъжности в организацията. Тъй като нямаше законов механизъм, чрез който да бъде отстранен и от Народното събрание, от ГЕРБ настояха той сам да се откаже от депутатското място.

Преди време името на Аврамов отново бе замесено в скандал. Той бе сочен като лобист от Комисията по конфликт на интереси по повод гласувания Закон за земеделските земи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 11175 |16.05.2013 Партида 346 . 6| 8187 |13.05.2013 Бомбата за кандидат-депутат от БСП не била партийна . 52| 11010 |07.05.2013 Българската прокуратура като предизборен инструмент . 23| 18277 |27.04.2013 Чук и Гек – завръщане от восък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads