Реклама / Ads
22| 12009 |10.12.2014 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Пет бона изтеглил Петко Сертов преди да изчезне

.
Петко Сертове в неизвестност 5-ти ден
Пет бона е изтеглил бившият шеф на ДАНС Петко Сертов преди да изчезне в петък. Това съобщиха за Фрог източници от разследването.
 
Не отговаря на истината първоначалната информация, разпространена в някои медии, че парите са 8000 лв. След като прибрал 5-те бона, Сертов се качил във Форд, сив на цвят и тръгнал в неизвестна посока. Последната камера, която го засекла, била тази на „Макдоналдс” до НДК. Оттук насетне за полицията следва пълна мистерия. Причината е, че видеонаблюдението на СДВР не работи от година и няма как да се проследи в каква посока е поел Петко Сертов. Затова и усилията на полицията са многократно умножени и той се издирва щателно не само в околностите на столицата, но и на по-далечни места, където се знае, че обичал да отмаря.

Освен версията за нещастен случай, заради пътен инцидент, разследващите не изключват вероятността изчезването на бившия шеф на ДАНС да е свързано с много лични причини. Те, обаче не са заради интимни отношения с друга жена, каквито версии също се лансираха. Причина да се мисли в тази посока са някои разминавания в показаният на съпругата на Сертов и негови много близки приятели. Любопитното е, че той е взел всички лични документи със себе си, включително и международния си паспорт. Успокоителното е, че все пак нито една камера не го е засекла да минава границата, допълниха ченгета.

Случаят с изчезването на Петко Сертов постави на дневен ред въпроса за необходимостта от възстановяване на видеонаблюдението в столицата. Причина за неговото спиране преди повече от една година е невъзможността да бъде поддържан софтуера, което възлиза на 300 000 лв. за 12 месеца За сравнение Столична община плаща за тази услуга по 1 млн. лв. Ръководни служители в СДВР многократно са поставяли пред шефовете си този проблем, но той винаги е бил пренебрегван с мотива, че „гълта” много пари. Анализите, обаче сочат, че в районите, където преди това е имало камери, се отчита спад на престъпността с около 70%. Присъствието на записващи устройства възспира не само наркоразпространителите, но и крадците на коли, джебчиите, хулиганите, побойниците и т. н.

 Любопитното е, че по трасетата, по които се возят величията от властта или изобщо не се слагат камери, или пък умишлено се спират. Това допълнително подпомага бандитите, които специално проучват шосетата, по които минават колите на НСО и се оттеглят именно по тях, след като извършат тежко престъпление. МВР разполага с десетки подобни примери.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 15678 |01.12.2014 Фрог научи: Предлагат други двама от МВР за уволнение заради Лясковец . 8| 10423 |19.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: За 6 месеца в ДАИ са продадени 190 книжки на неграмотни хора . 128| 31697 |19.11.2014 Фрог научи: Турски генерали вдигнали наздравица за Исмаилов като зам. министър на отбраната . 25| 15469 |18.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: На мушката сме на ЕК, заради чудовищната корупция в ДАИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads