Реклама / Ads
0| 8482 |22.06.2015 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Шефовете на ДАИ мачкат борците срещу корупцията

.
Служителите на ДАИ са притеснени от случващото се Източник: архив
Шефовете на скандалната ДАИ продължават да мачкат подчинените си, които се опълчват срещу корупцията в системата. Служителят Иво Кръстев, който сигнализира всички възможни държавни и европейски институции за продажбата на шофьорски книжки, отново е изваден от списъка на изпитвачите на курсисти. Това научи Фрог нюз от даеджии.
 

След като се разшумя  за проблема с поголовната търговия с книжки, началниците в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ решиха да замажат грандиозния скандал с няколко уволнения на свои хора в провинцията. За сметка на това нито един от уличените преди две години за корупция изпитвачи в ДАИ -София не беше пипнат от мястото си.

 

Тези хора продължават с пълна  сила да действат и в момента. В същото време Иво Кръстев, който разкри престъпните схеми, беше четири пъти уволняван и връщан от съда. Щом не можаха да се разправят с него по този начин, шефовете решиха да го сложат да седи на един стол, изолираха го, за да не не вижда какво се случва в ДАИ  и как се работи.

След последните разкрития за корупция, миналата седмица ръководството на ДАИ  реши да замаже положението и включи Кръстев в списъка на изпитвачите. Въпреки това намериха начин пак да не го допускат  до случващото се в столицата и за няколко дни го командироваха в Югозападна България.

 

За изненада  на всички, след 7 дни работа Иво Кръстев отново е изваден от  списъците на изпитващите и пратен да натиска дивана в канцеларията. Преките му ръководители вдигнали ръце и се оправдали, че нареждането за поредната изолация идва „отгоре“.

От материалите, предоставени от Кръстев  на Европейската комисия, става ясно, че действащият в момента шеф на Изпълнителната агенция Цветелин Цветанов бил уволнен от бившия транспортен министър Данали  Папазов. Мотивът му бил, че докато Цветанов оглавявал ДАИ -Плевен, в подопечната  му структура се продавали на поразия шофьорски книжки.

 

Служители на ДАИ  смятат, че с отстраняването на Иво Кръстев от изпитите на кандидат-водачи, се води война срещу всеки, дръзнал да разкрие истината за случващото се. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6145 |01.06.2015 Фрог научи: Компютрите в ГДБОП още не работят . 10| 7028 |29.05.2015 Бащата на Вероника пред Фрог: Мъката е по-голяма от живота ми . 4| 9356 |27.05.2015 Само във Фрог: В Перник се купуват най-много шофьорски книжки . 11| 10199 |13.05.2015 Разследващи пред Фрог: Спуснаха депеша "Червеи" да се смачка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads