Реклама / Ads
15| 31636 |15.07.2010 ЪNDERGROUND

Мъжете искат големи пишки, поправят носове, уши и задници

.
Мъже все по-често отиват на пластичен хирург, за да си уголемят члена или за да си направят изкуствени мускули. Затова основна вина имали жените, които ги карали да се разхубавяват.
 

През последните години естетичните операции сякаш бяха запазената територии за нежния пол, но от известно време насам се наблюдава тенденцията все повече мъже да се подлагат на процедури, за да подобрят външния си вид. Специалистите са категорични, че около 30% от пластичните операции днес се правят на мъже. Психолозите ни уверяват, че силният пол е не по-малко суетен и се стреми към съвършенство и красота благодарение на скалпела.

Преди години най-търсената услуга била присаждането на коса, за което можем да дадем примери с доста известни личности у нас, като шефът на БФС Борислав Михайлов и водещият Иво Танев, за които упорито се твърди, че са се подложили на процедурата. Днес обаче истински бум има при ринопластиката и при абдоминопластиката (корекция на носа и на коремната стена - бел.ред.). Не трябва да пропускаме и факта, че все повече от мъжете се възползват от липосукциите. Повишен интерес има и към извайване на коремни мускули или поставяне на различни имплантанти за повече релеф. Докторите са категорични, че рискът при тези операции не е по-голям отколкото при другите, само имплантатите се различавали в зависимост от мястото, където ще бъдат поставени. Те подчертаха пред Frognews.bg, че все по-млади момчета търсят услугите им.

Комплексът за малоценност или така нареченият „фалически комплекс”, според психолози, кара много мъже да легнат под ножа за да увеличат или оголемят своя пенис, нещо за което фолк звездата Азис разказва без притеснение още преди време. Друга болна тема на мъжкото съсловие се оказват ушите. Те също били сред най-предпочитаните операции, които често извършват родните пластични хирурзи. Става дума за корекции преди всичко на т.нар. "борчески уши", които са деформирани на тренировки и състезания.

Цените разбира се са доста солени. Родните представители на силния пол трябва доста да се бръкнат, за да се разхубавят за лятото. Ринопластиката, например, върви от 1800 до 2200 евро, а за липосукция в зависимост от метода и от мястото на процедурата, трябва се плати различно – сумата варира в следните параметри: липосукция (обикновена вакуумна, ултразвукова, microwave) за бедра – 1200 – 1800 евро, корем – 1200 – 1800евро, задни части – 1000 – 1800 евро. Процедурата за отстраняване на мазнините, направена с лазер, съответно за бедра струва 1400 – 2000евро, корем – 1400 – 2000 евро , задни части – 1400- 2000 евро, а за гуша – 1250-1450.

Що се отнася до „фалическия комплекс”, цените също са разнообразни – в зависимост от това, дали искате удължаване за 2400 евро, или удебеляване, което е съответно 1200 евро. Операциите за извайване на част от тялото също не са от най-евтините. Стойността им за Абдоминопластика (пластика на корем) е – 2400 – 2600 евро, а за оформяне на тялото - 1200-2500евро. За да си присадиш коса обаче се плаща на косъм по 1,5 – 2,0 евро. Т.е., тя зависи от степента на оплешивяване, но и от това кой доктор ще изберете. Кризата е оказала влияние и в пластичната хирургия. Много от хирурзите са смъкнали таксите, които взимат за интервенциите, заради намаляване на клиентелата.

Специалистите обаче твърдят, че все повече мъже идвали на хирургичните операции и давали хиляди левове само и само, за да угодят на своите половинки. „В повечето случаи жените им ги карат да дойдат при нас”, каза пред Frognews.bg пластичен хирург. Той обаче е притеснен, че все повече стават хората, които се доверяват на козметични салони, като по този начин се излагат на риск.

Припомняме ви, че преди няколко седмици козметички обявиха война на началника на Военно-медицинската академия генерал Стоян Тонев, и започнаха да го плашат със саморазправа в интернет. Това заяви самият той сутрешен блок. Причината за отправените заплахи е, че от 1 юли влизат в сила изготвените от специална комисия промени, записани в новия Стандарт по естетична дерматология. Директорът на здравното заведение подчерта, че в центровете за разкрасяване се извършват процедури, за които служителите им нямат нужното образование и застрашават здравето на клиентите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 222373 |11.07.2010 Особености на мюсюлманския секс – смърт и забрани . 21| 10855 |07.07.2010 Полицейски патрулки и катер ескортират отпускаря Митьо Очите . 10| 16446 |05.07.2010 Общински съветник в Луковит иска секс; тормози персонал в болница? . 14| 11893 |30.06.2010 Величко Апостолов: Синдромът „Андрешко” струва 160 млрд междуфирмени дългове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads