Реклама / Ads
6| 11391 |22.11.2022 ЪNDERGROUND

Може ли пернишкият играч Пуйката да стои зад грабежа на 5 милиона от инкасо автомобила?

.
Валентин Кирилов - Пуйката
Може ли пернишкия герой от подземния свят Вальо Пуйката да стои зад обира на 5 милиона от инкасо автомобила в столицата преди близо седмица? Това е основният въпрос, върху който се ”потят” в момента разследващите, ангажирани с разпритането на крупния грабеж.
 

Според полицейски източници единици са престъпните босове, които биха могли да организират подобно нападение като по учебник и то без да оставят много следи. Освен това нападателите има почерк, по който се разпознават.

 

Ченгета с опит разказват, че по техни данни хората на Пуйката действат професионално, като обичайно са добре въоръжени. Всичко се проучва предварително и се изчислява до най-малкия детайл. “Не е изключено вътрешен човек да е съдействал на бандата и да разкрие важни детайли около превозването на маститата сума”, уточниха за Фрог нюз от МВР.   


Припомняме ви, че преди две години идентична банда, действаща по подобен начин като тази в столицата, обра инкасо - автомобил в Перник и задигна 1 милион лева.  До този момент нападението в Перник остава в графата “неразкрити”. 


Над 10-12 години Пуйката е в полезрението на ченгета заради поредица от въоръжени грабежи в цялата страна. Някои полицаи дори го поставят най-високо в йерархията на този вид престъпна дейност. През 2019 г. специализирания наказателен съд даде на Валентин Кирилов 8 години затвор за обира на трезор в Кърджали, станал през 2013 г. Следващата инстанция обаче го оневини напълно. 


При случая в Кърджали бяха задигнати 4000 евро. В трезора бандата повали на земята охраната и залепи с тиксо устите на хората. За капак ги завърза с белезници, за да не пречат, докато се взимат пачките. Установено е, че при много нападения се използват полицейски униформи, маски, автомати. Обичайно нападателите са около 4-5 човека. 

 

Кирилов получи и 3 години затвор заради два разбити сейфа в шивашки цех в Перник преди близо 15 години. Неговата банда беше обвинена за въоръжения обир на инкасото на „Техномаркет“ на булевард „Европа“ в София, извършено на 28 февруари 2007 г., когато бяха задигнати 526 000 лева.

 

Доказателства, обаче за участието му в обира не бяха събрани. Случаят нашумя още повече, след като ловък крадец влезе през покрива на СДВР и открадна полицейските папки със събраните доказателства по този случай. Още серия обири на каси се приписват на бандата на Пуйката. До този момент той винаги остава в сянка. 

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7301 |19.08.2022 Криптокралицата Ружа имала хора в правителството, казвали й кога може да се прибере в родината . 39| 49357 |04.02.2022 Може ли тайнствен жълт плик за Филип Димитров да се окаже ключов за изхода на делото за Гешев в КС? . 11| 13831 |05.01.2022 Издиша тезата на Гешев и сие, че само “Спеца“ може да се бори с мафията . 6| 6591 |14.09.2021 Адв. Рангелов: Украйна може да отложи екстрадицията на Брендо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads