Реклама / Ads
37| 13655 |24.02.2014 ЪNDERGROUND

Нешка Робева давала пари на "Левски" на заем, Ал. Петров ги събирал

.
Източник: Булфото
Нешка Робева бе призована в съда като свидетел по делото „Октопод”. Тя трябваше да даде обяснения за отношенията й с подсъдимия Алексей Петров и за заемите, които спортен клуб „Левски”, е отпускал.
 

 

По думите й именно Петров й помогнал да получи обезщетение по даден заем на бизнесмена Георги Цветанов на стойност 100 000 лева. Освен това бившата барета й гарантирал, че Цветанов е коректен и че ще й върне парите. За да получи исканата сума, бизнесменът предложил недвижимо имущество – апартамент, офис, гараж като гаранция.

 

Парите били дадени, когато в един момент Цветанов престанал да погасява вноските си. „Започнах да го търся, но той спря да си вдига телефона, тогава звъннах на Светлин Русев, от когото го познавам. Русев ми каза за колекцията с картини на Цветанов”, разказа Робева пред съда.

 

Тогава решила да върне парите си като вземе картините на бизнесмена. За да осъществи плана си, се обърнала за съдействие към Алексей Петров.

 

„Картините са притежание на „Левски”. Малка част имаме – другите сме ги раздали, продали и т.н.”, така обясни съдбата на произведенията на изкуството Робева.

Тя разясни още, че е дала заема, тъй като по това време банките фалирали и предпочела да услужи, отколкото парите на клуба й в Земеделска банка да потънат в земята.

 

По думите й Георги Цветанов не бил единственият, на който „Левски” е отпускал пари. „На един човек му трябваха пари за бизнес с олио и на него дадохме. Той не ги върна.”, уточни треньорката по художествена гимнастика.  По онова време това не беше незаконна дейност, твърди тя.

 

 На днешното заседание бяха призовани още четирима свидетели. Заради искания отвод на съдия Румяна Ченалова времето не стигна и бяха разпитани Красимир Иванов, спонсор на „Левски Спартак”, и Траян Танчев, обърнал се за помощ към Марчело Джотолов и Янко Попов,  но така и не я получил заради ареста на двамата.

 

Делото Октопод продължава вместо на 5.03, на 26.02. Причина за смяната на датата е пътуване на адвокат Ваня Траянова в чужбина за гледане на дело и лечение на гръбначния стълб в курорта Вършец на защитника Виктор Михайлов. Алексей Петров също ще се възползва от променената дата, за да лекува старите си болежки, подчерта пред съда адвокат Васил Василев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9296 |24.02.2014 Цигански гамбит. Гепи и бегай . 36| 13210 |23.02.2014 Токът в Рибново спря заради предаване на Кулезич . 2| 16416 |20.02.2014 „Закрила на детето” спасява деца от майка, снимала ги в порно . 6| 13246 |17.02.2014 Обезглавеният и унизен маестро!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads