Реклама / Ads
51| 10854 |02.11.2011 ЪNDERGROUND

Президентът дал знак ДПС да не гласува за Калфин

.
Гоце и Лютви Местан договарят в „Бояна” избирателната активност на турците и първите атаки срещу ГЕРБ Отиващият си президент Георги Първанов е човекът, спънал съзнателно избора на Калфин и Данаилов на втория тур за президент.
 
 Това потвърдиха за „Торнадо” източници от ДПС. Настоящият президент е дал след първия тур таен знак на Ахмед Доган да не пуска ордите си към избирателните секции. Така се провали очакваната завера два часа преди края на изборния ден гласовете на турците от смесените райони да обърнат вота, а секциите да бъдат блокирани от масови групи, желаещи да гласуват. Реално резултатите показват, че на 30 октомври Сокола е извадил само около 200 хил. турци пред секциите, като 75% от тях са дали вота си за левия кандидат, а останалите за десния. Според анализатори тогава е бил мобилизиран едва една трета от ресурса на ДПС.

Тайната завера между Първанов и Доган се потвърди и от една интерсна случка, която разкри лично премиерът Борисов. Сутринта след гласуването на първия тур лидерът на ГЕРБ гледал информационните блокове на телевизиите. Охраната от НСО го уведомила, че пред премиерската резиденция в Бояна чака заместникът на Доган Лютви Местан. Останах изненадан, нямали сме уговорка да се виждаме, не го очаквах, но казах да го поканят, ще му сваря турско кафе, щом ме търси, обясни любопитната ситуация премиерът. Тогава обаче се разбрало, че Местан се е объркал – имал е среща при Първанов, но е почукал на грешната врата. Резиденциите на двамата първи в държавата са една до друга и пратеникът на Сокола просто неволно се е объркал. Според източници от НСО смутеният  Местан все пак поправил грешката и близо час после гостувал рано сутринта на Първанов.

Няма съмнение, че по време на тази визита е бил договорен бъдещият социално-либерален модел за управление на страната и е набелязан план за взимането на власта от Първанов и Доган, коментира ситуацията Бойко Борисов. Тогава обаче Гоце е дал и нареждане турците да не се активизират за Калфин. Ако екипът на ГЕРБ загубел изборите за президент, това автоматично стабилизирало Сергей Станишев на „Позитано”, превръщайки го в истински герой. Такъв вариант обаче би затруднил амбициите за връщането на Първанов в столетницата. Така се обясняват и театралните шегичките на лидера на ДПС с исканата целувка от БСП срещу подкрепа. Тя била пусната за пропагандна парлама и реално Сокола им показал среден пръст. Калфин и Станишев обаче  налапаха юнашки въдицата  и обявиха готовност да се целуват.

Политолози вече са сигурни, че цялата стратегия БСП да загуби тези избори е отдавна планирана. Така Първанов е натиснал Калфин да бъде претендентът на червените, знаейки, че няма шансове за победа. Това обяснява и факта защо въпреки многото заигравания Ламбо е отпаднал като титуляр на отбора, а после тарикатски бе пробутан в последния миг за вице като спасител. На срещата в Бояна между Местан и Гоце Първанов са били уточнени и първите стрели  с които ще бъде атакуван Борисов. Така още на 30 октомври Доган наруши мълчанието след като гласува и предупреди многозначително: „Наближава времето, когато много специално и отговорно ще говорим за личността на премиера. Имаме нужда за промяна на това демократично време, в друг ритъм с нова визия за страната в европейски контекст, с нова отговорност и най-вече хора, които стават за президент и политици”. Обсъждан бил и план за дестабилизация в БСП.

Първия коз срещу ошашавения Станишев вече извади пожертваният Данаилов – поискал си обещания хонорар. Още преди месец стана ясно, че участието на Ламбо в президентската надпревара е спазарена срещу  солидна сума, която да компенсира финансовите загуби, които ще претърпи като вице на Калфин, ако спре да се снима в продукцията „Стъклен дом”, разказват партийци от „Позитано”. Освен това Ламбо отказал участие в два хитови италиански сериала за мафията. Сумата на загубите му обаче била толкова космическа, че от „Позитано” се колебаели дълго дали да удовлетворят финансовите му претенции. Накрая склонили за четвърт милион, защото в крайна сметка било ясно, че Калфин не може да събере сам и половината от гласовете, които взе заради Данаилов.

Депутати вече коментират, че следващият ход на новата коалиция Първанов - Доган ще бъде сваляне на правителството на ГЕРБ и предсрочни избори през следващата пролет. За целта щял да бъде мобилизиран целият ресурс от недоволни в кметските управи, фирми на червени олигарси, синдикати, синодалните старци от БАН и други противници на генерала, които да предприемат масови протестни действия и да клатят лодката на власта.

Борисов разчете Шифъра на Първанов
Вместо маститите политолози и социолози Бойко Борисов в типичния си народняшки стил разчете пръв шифъра на Първанов за връщане във властта. Премиерът си е отбелязал с червен цвят върху карта на България общините, в които БСП печели кметове. Странно, но траекторията им съвпада поразително с последните обиколки на Георги Първанов из страната, по време на които уж представяше новата си книга. Съвсем неслучайно са избрани Шумен, Търговище, Видин, Ловеч, Враца, Перник и даже Криводол, където червени кметове вече разливат шампанското на победата. Именно на ресурса на тези общини Първанов ще разчита да се върне на бял кон на „Позитано”, да овладее лидерския пост и да реализира амбициите си като бъдещ премиер, разтълкува играта Бойко Борисов. Вече е ясно съвпадението между червените победители и обиколките на държавния глава - не са случайни. Неговият екип е анализирал и пресметнал с точност бъдещият лидер на столетницата да се появи само там, където властта ще бъде спечелена от негови хора.

Огнян Донев щял да е следващият премиер
Слухът, че съсобственикът на „Труд” и „24 часа” и собственик на Софарма Огнян Донев ще е следващият премиер от няколко седмици обикаля политическия и бизнес елита. Олигархът охотно се оставял да го убедят, че е единственият достоен да оглави кабинет след евентуални предсрочни парламентарни избори. Дори съкрушителната победа на ГЕРБ на тези избори не помрачила надеждата на Донев, че напролет ДПС, в комбина с все още не сдалия президентския пост Георги Първанов, ще свалят Бойко Борисов от власт и ще се отвори шанс за нова коалиция, която да предложи нашумелия милионер за министър-председател. Кампанията за реализация на замисления проект дори вече започнала. Стартът бе даден с откриването на „най-умните” сгради в Югоизточна Европа (със сигурност и най-празните - засега) Софарма Бизнес Тауърс на 7 октомври. Присъства и премиерът Бойко Борисов.

На 28 октомври Огнян Донев отново бе в центъра на пиар акция – от името на своите медии дари книги за 1 млн. лв. на читалищата пред погледа на... Бойко Борисов. Премиерът дори бе представен като гарант на дарението. Жестът щеше да е похвален, ако не беше толкова показен. Освен това на редакционния ни телефон веднага заваляха обаждания, че книгите били залежали в складовете на издателство „Труд” от години, а част от тях били на издателство „Култура” и по доста странен начин се оказали в колекцията за даряване още по времето, когато съдружникът на Донев – Любомир Павлов, бе собственик на в. „Експрес”, където се намирали и складове на въпросното издателство. Ласкатели около Донев постоянно го уверявали, че Родината има нужда от неговите знания и опит и само той може да я изведе към светли хоризонти. Щом те казват – сигурно е така...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8528 |06.09.2011 Президентът завеща пиара си на Трактора . 10| 13799 |26.04.2010 Р. Петков разказва вицове, знаковите убийства неразкрити . 45| 16457 |12.03.2010 Президентът Първанов никога не лъже! . 22| 14547 |28.01.2010 Купуването на мълчание – лош знак за журналистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads