Реклама / Ads
4| 9877 |04.11.2013 ЪNDERGROUND

Разбитият шафнерски наркоканал бил използван и от ДС

.
Канал за доставка на хероин с влак от Турция към България, действал и през 80-те години на миналия век, бе разбит вчера. Задържан е шафнер, у когото са открити 5 килограма от дрогата. Tафнерският канал бил използван дори от Държавна сигурност по времето на социализма.
 

До последното му разбиване се стигнало, след като в полицията постъпила информация за успешна доставка на наркотик във влака. Така преди ден 37-годишният шафнер К. С. бил задържан непосредствено след пристигане на международния влак от Истанбул в София. Белезниците щракнали около китките му още преди да е успял да напусне района на Централна гара в столицата, пише "Труд".

При проверка в багажа му полицаите открили десет опаковки, обвити с тиксо. Оказало се, че пакетите са пълни с жълто прахообразно вещество, което при полеви тест дало положителна реакция за хероин с висока чистота.

Общото тегло на иззетия наркотик е около 5 килограма. При обиск в дома на железничарския служител били намерени и иззети боеприпаси за боен пистолет и пушка, незаконни газов и въздушен пистолет и въздушна пушка.

Разследването установило, че дрогата била пренасяна в специално пригодени тайници в пътническия влак. Любопитното обаче е, че на идване от Турция бил доставян хероин, а на връщане към Истанбул тайниците били запълвани с амфетамин. Количествата не били големи - около 4-5 килограма. За сметка на това обаче се предполага, че каналът е бил използван редовно.

К. С. е подведен под отговорност за разпространение на наркотици. Предстои днес Софийската градска прокуратурата да реши дали ще поиска постоянния му арест.
Направената справка установила, че мъжът вече има предишни регистрации в полицията. Влязъл в сводките на МВР за нанасяне на лека телесна повреда.

Вътрешното министерство вчера съобщи, че разбитият международен наркоканал е част от разпоредените от ръководството на МВР мерки за контрол на контрабандата и трафика. Разследването продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 21382 |06.11.2013 Лъснаха лъжи на основни обвиняеми по "Килъри" . 20| 14453 |30.10.2013 „Le Point“: Български мутри контролират кокаиновия пазар във Франция . 8| 10692 |25.10.2013 Обвиняеми се представят за политически жертви . 81| 44368 |21.10.2013 Столична кметица се прочу с шашми за милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads