Реклама / Ads
81| 44382 |21.10.2013 ЪNDERGROUND

Столична кметица се прочу с шашми за милиони

.
Изглежда злоупотребите в столичното кметство „Слатина” са безчет. Районният титуляр Антоанета Апостолова върти далавери на гърба на местния бизнес, искайки огромни рушвети, оплакаха се пред „Фрогнюз” потърпевши предприемачи. Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова знае за далаверите на подопечната си кметица, заради което й е назначила проверка. Резултатите от нея ще бъдат финализирани до края на седмицата, обещаха от Столична община.
 

 

Друг сигнал за далавери на слатинската кметица е преместването на площад „Капитан Петко войвода”, който се намира до хотел „Плиска”, на по-далечно място. Теренът на площада може да бъде  продаден на частно лице за близо 9 милиона лева, твърдят запознати. „За подобни действия обикновено се получава тлъст процент като нагада”, смятат източници на „Фрогнюз”. Промяната на местоположението на „Капитан Петко войвода” не е съгласувано с областния управител Росен Малинов и той е  върнал решението  на  Столичния общински съвет за  преразглеждане.  

 

Търговците в „Слатина” също проплакаха срещу Апостолова. „За моето кафене преди да дойде кметицата на власт, плащах наем 120 лева. Веднага след като стъпи в длъжност ми вдигна цената на 2 500 лева. Аз отказах да давам толкова много пари. Извиках лицензиран оценител, който прецени, че трябва да давам 240 лева. Това не се хареса на Апостолова и тя развали договора за наем. Направи ми договор за обезщетение, с който тя по всяко време може да ме изгони. Заплаши ме, че до края на годината ще ми бутне кафенето. Ще ме накара да си купя ново съоръжение и то от фирма, която тя препоръча”, оплаква се търговката Жана Иванова.

 

Между другото Апостолова вече е съборила няколко търговски частни обекта на територията на нейния район. Който предприемач не играе по правилата й, или му разваля бизнеса мигновено или пък го държи в постоянен страх за утрешния ден.

 

Щом като тя коли и беси граждани на общината, какво остава до нейните подчинени. Уволнява ги на лягане и ставане. Държи стаите им отворени, за да знае във всеки един момент какво правят. Рови им из вещите и им бърка по чантите, узна „Фрогнюз”. Заради психическия тормоз, на който са подложени постоянно служителите й, голяма част от тях вече имат здравословни проблеми. Някои дори много сериозни.

 

Нередностите на кметицата са и вътре във ведомството й. Една от заместничките й - Наталия Стоянова е с фалшива диплома. Тя е назначена за поста с документ за завършено МИО в Киев. Проверка по разпореждане на бившия министър на образованието Сергей Игнатов установява, че е фалшив.

 

Това са само една малка част от нередностите на Апостолова. Сигналите срещу нея продължават да валят.

Очаква се резултатът от проверката на Столична община и решението на Йорданка Фандъкова по отношение на Апостова.

 

Екип на Фрог нюз

 

Oтказът на Сергей Игнатов да признае дипломата на Наталия Стоянова за валидна, предоставен на „Фрогнюз”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 21859 |18.10.2013 Кощунство: Наемат убийци за охрана на заведения . 27| 12069 |16.10.2013 Цинизъм е да бориш монополите в горивата с Румен Овчаров . 84| 116642 |14.10.2013 Сензационно от Ванга: След Бойко идва висок пришълец от чужбина . 29| 15262 |12.10.2013 Наско Сираков удря тупалка на „качулка”...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads