Реклама / Ads
12| 10402 |06.11.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: По 50 лв. се търгува информацията за катастрофа с жертви, адвокати се избиват за „кръвнината“

.
Петдесет лева се дават под масата на служител, най-често полицай, ако изнесе информация за катастрофа с жертви на дадена адвокатска кантора, която да поеме случая. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР. Между юридическите фирми се води истинска война коя от тях първа да се докопа до черната статистика.
 

Председателят на застрахователите Светла Несторова съобщи тази сутрин по БТВ, че няколко адвокатски кантори прибират по  80-90% от обезщетението, т. е  „кръвнината“ под формата на хонорар. "Не може близките на пострадалите да научават по-късно от адвокатите", възмути се Несторова.

 

Десетки сътрудници на въпросните адвокатски кантори са наети с единствената задача да събират информация. За тази работа се наемат главно бивши полицаи  и прохождащи юристи, обясниха източниците ни. Те са длъжни да вербуват хора от няколко ведомства, до които първо стига информацията за пострадали и жертви при ПТП-та. Това са спешния телефон 112, пътноподдържащата фирма, КАТ, пътна помощ и спешните медици. Атакуват се и оперативните работници от службите, тъй като всички имат достъп до системата БДС. Последните обаче искат по-висока за услугата, от порядъка на 100 лева. Причината е, че бъркането в системата оставя следи и това може да направи впечатление на някой шеф.

 

Източниците ни разказаха, че катаджиите не само изкарват пари от трагедията, като дават информация за катастрофите,  но и  мародерстват. „С очите си съм виждал как пребъркват починалите за пари. Вземат им злато, часовници и ценности“, допълниха те.  На подобно мародерство са били подложени четиримата студенти, загинали при зверската катастрофа между Бачково и Асеновград през декември 2013 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 20246 |31.10.2018 Само във ФРОГ: МВР крие въоръжен грабеж в София за близо 500 хил. лева . 1| 8213 |18.10.2018 Само във Фрог: Убиецът на Яна-Чеци намалява присъдата си като рисува в арт-клуб . 4| 9856 |17.10.2018 Само във Фрог: Преместиха Сумиста в затвора в Белене да не се „заиграва“ с надзирателите . 12| 6652 |10.10.2018 Делян Пеевски създава фондация, на която прехвърля медиите си, само ще ги финансира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads