Реклама / Ads
2| 14437 |28.06.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Пореден взрив сред баретите, тайно оставиха шефа им Гайков за още една година

.
Пореден взрив в редиците на баретите от СОБТ. Причината е, че шефът им Георги Гайков е оставен да командва отряда още една година. Преди няколко месеца между 25-30 човека изпратиха кърваво писмо до медиите, в което разказаха за недопустимите своеволията на началника си и за нетърпимата работна атмосфера.
 

„Заради гафа в Лясковец, при който загина Емил Шарков, Гайков не може все още да бъде назначен за постоянно на началническото място в СОБТ. За това го слагат временно изпълняващ за по една година. Днес договорът му е бил удължен за пореден път”, разказаха пред Фрог служители. Шокирани от новината, те признаха: „Ще напуснем системата. И за нас това е въпрос на чест. Не можем да преглътнем факта, че карат командосите да лижем началнически гъ...ве”. По думите им наред „се мачкат” служители от специалните операции, от бомбаджиите и от учебен отдел. „Гайков иска от СОБТ да направи учебно-тренировъчен център. Много хора напуснаха. На техни места се издигат само подмазвачи” , уточниха те.

 

Барети изригнаха с нова сила: Гайков превърна СОБТ в концлагер

 

Заради писмата на баретите, преди месец те се видели с Румяна Бъчварова. Тя обнадеждила командосите, след като лично й разказали за перипетиите си с Георги Гайков. Обяснила, че премиерът Бойко Борисов няма да се срещне с тях, уж за да запази неутралитет. След това била проведена среща и с шефа на МВР Валентин Радев. Той се измъкнал с хлъзгавото: Каквото реши професионалното и политическо ръководство. После имало сгледа и с главния секретар Младен Маринов, който твърдо защитил Гайков и дал да се разбере, че ръководството на вътрешното ведомство няма и грам да се съобрази със сигналите на баретите за безобразията в отряда.

 

Командосите признаха, че след кървавите писма са били потърсени от представители на няколко политически сили, включително и ГЕРБ. „Не искаме действията ни да се политизират. За това стоим далече. Ако ръководството на МВР продължава да си затваря очите, ще станем свидетели и на втори Лясковец”, предупредиха служителите.

 

Те признаха, че в отряда има повсеместен „ лов на вещици” и нещата са станали нетърпими. След състава се коментира, че Гайков го „държат” американците и бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който също се прочу като командващ трагичната акция „Лясковец”.

 

„Най-грозното е, че баретите, които се клеха на майката на Шарков-Ваня Рибчева, че ще се борят исткината да излезе наяве, сега са най-големите подмазвачи на Гайков”, допълниха възмутени командоси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 19835 |20.06.2018 Само във Фрог: Закриват цял сектор в МВР заради лична война между началници . 4| 14811 |15.06.2018 Само във Фрог: Два телефона издали тесните контакти на Марио Панчев с полицаи и магистрати . 10| 25174 |13.06.2018 Само във Фрог: Марио Панчев в комбина с полицаи и магистрати, взимал по 50 бона от обвиняеми, за да ги „оправя” . 2| 10395 |12.06.2018 Бизнесмен пред Фрог: Спeциалните методи на спецпрокуратурата включват лъжата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads