Реклама / Ads

8| 21598 |14.05.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Поредни скандали с назначения в Правния факултет на СУ“ Св. Климент Охридски“

.
Поред скандал с назначения, фиктивен конкурс и очевидни измами, разтърсва добилият печална слава Правен факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, научи Фрог от източници в отдел ,,Човешки ресурси,, на най стария ВУЗ у нас.
Наскаро станало ясно, че преди около  две години в катедрата по Конституционно -правни науки, която е една от най-малките по състав, но иначе елитна, на мястото на Марияна Карагьозова Финкова, настоящ конституционен  съдия, се обявява конкурс за главен  асистент ,съгласно всички законовиа кадемични изисквания-има хорариум от лекционни часове ,макар и непълен, има и щатна бройка.

Деканът на факултета Сашо Пенов  подписва заповедта и е сформирана изпитната комисия.

 


На конкурса се явява един единствен кандидат и разбира се го печели. Остава впечатлението, че „конкурсът“ е направен само за него. Може би това научава и другият кандидат за мястото, известна телевизионна журналистка, като това е причината тя да се откаже от него.

 

Печелившият единствен кандидат е Пламена Димова Пенова, която няма нищо общо по родствена линия с декана Пенов. Дотук всичко е отлично. С малки, „дребни“ изключения. Шеф на катедрата, която избира главен асистент е проф. Пламен Киров, бивш конституционен съдия, близък до ДПС, БСП и Георги Първанов. Според запознати именно Киров организира конкурса, за да спечели който трябва. По една случайност Пламен Киров е и научен ръководител на дисертацията на спечелилата кандидатка. Това е е конфликт на интереси-на конкурса се обсъжда и тази дисертация, като Киров оценява сам себе си с отличен 6.

 

Друг член на изпитната комисия е проф.Евгени Танчев, бивш юридически съветник на Георги Първанов и член на Конституционния съд от невогата квота. Третият е  Декана на Юридическия Сашо Пенов,който според запознати дори не присъствал, а само фиктивно подписал протокола от изпита,състоящ се от устна и писмена част. Пенов също бе част от юридическия екип на Първанов, но бе уволнен от президентството след скандала с Мишо Бирата.

 

Дотук на пръв поглед нарушенията са колегиални,като за ,,наш човек,,.

 

Но истината за дипломирането на Пенова се оказва доста измамна-тя не е полагала никакъв кандидат-студентски изпит-нито по история на България,нито по български език и литература.

 

А всички редовни студенти в тази специалност задължително преминават през това ,,сито,,.

 

Още по –фрапантно е как се записва за студент –с нередовна,най-вероятно  подправена и дописана академична справка от  „АЛБЕРТ-ЛУДВИГ УНИВЕРСИТЕТ ФРАЙБУРГ“ ,издадена на 28.05.2004 година,с която Фрог разполага.В документа са отразени само два заверени учебни семестъра, а оценката по положен изпит е само една,спорно е дори дали той изцяло е юридически!!!

 

Като връх на наглостта-дамата е учила английска филология там, а не Право . Дори втората й специалност е ПРАВО,РОМАНИСТИКА, но положен правен изпит НЯМА!

 

Самият документ е без удостоверение за платени семестриални такси и проверка  показа абсолютна неистинност с реално пребиваваното време в Германия.

 

Преводач Снежана Лимонова е извършила превода на хвърчащия лист,а на 16.08.2007-цели три години по-късно/СТРАННО ЗАЩО/ нотариус Диана Райнова от район Бургас, с регистрационен номер 278 , прави заверка и удостоверява,че документът уж е оригинален .

 

Според нея ,,в първообраза няма зачерквания,прибавки,както и други особености,,.

 

Таксата,заплатена, е 2 лв,а номерът на заверката 2969-следва подпис на нотариуса.

 

Въпросите са повече от отговорите-дали това придобиване на студентски права въобще е законно, как е следвала дамата, кои изпити и на какво основание са признати от Германия, за да се запише направо във втори курс в СУ, а така също и как е полагала част от изпитите си.

 

После започва бързо обучение по индивидуален план в Алма Матер с протекцията на декана Сашо Пенов.

 

Има сериозни съмнения относно дипломирането на бъдещата главна асистентка. Тя „случайно“ попада в изпитната комисия, ръководена именно от Пенов.  Пенсионирана секретарка постави под съмнение един от протоколите,от изпит в пети редовен курс-по МЧП-Международно частно право, при пенсионираната проф Йорданка Зидарова.Също и три изборни дисциплини в протоколи без дати.

 

Както Фрог писа преди няколко месеца подобна практика с изборни протоколи без дати е масова в ЮФ и дава възможност „наши хора“, сред които и боксьорът Тервел Пулев да се „явяват“ на изпити и да в последствие да завършат факултета.

 

Крушката разбира се и има опашка. Училата-недоучила в Германия студентка има солиден семеен гръб, за да направи такава бляскава и бърза кариера в Правния факултет. Според запознати семейството й е близко с бившия шеф на ВКС и също правен съветник на Георги Първанов проф. Лазар Груев, както и с хората на Библиотекарския институт около бившият МВР шеф Цветлин Йовчев, твърдят запознати.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 4655 |12.05.2017 Проф. Кантарджиев за Фрог: Чака ни взрив на салмонела през лятото . 2| 5100 |11.05.2017 С. Ташев за Фрог: Заев и Джафери правят кабинет и без президента в Македония . 7| 11491 |11.05.2017 Първо във Фрог: Зверски пребиха шефа на „Легия Антимафия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ