Реклама / Ads
2| 10905 |18.10.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: След 7 години зад решетките „Килърите” зажаднели за секс, близките им обиждат прокурор

.
Васил Костов-Кеца, Петър Стоянов-Сумиста и Георги Вълев /отляво надясно/
След 7 години зад решетките групата за мокри поръчки „Килърите” демонстрира мераците си за секс. Това пролича на днешното съдебно заседание във ВКС.
 

Висшите магистрати трябва окончателно да решат дали да потвърдят доживотните присъди без право на замяна на лидера Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев, дадени от Апелативния съд във Варна. Възможно най-тежките наказания у нас са им дадени за убийството на адвокат Петър Лупов и бизнесмена Румен Рачев.

И тримата в момента са в затвора за други престъпления- побои, палежи и лихварство. Сумиста отказа да присъства на днешното заседанието. Адвокатът му обясни, че имал здравословни проблеми. Васил Костов-Кеца още с влизането в залата се награби с жена си Снежанка, която седна плътно зад него. Страстна целувка като от порно филм ознаменува началото на заседанието. През цялото време Снежанка забиваше нокти във врата на съпруга си и галеше гърба му. Съдът на няколко пъти им направи забележа да не говорят. Близки на подсъдимите пък не криеха негативното си отношение към зам.-главния прокурор Ася Петрова, която пое делото от самото начало. Наричаха я „мърша” и „олигофренка”. Заканваха се, че ако им падне, ще я оскубят. По време на пледоарията пък се изнервиха до краен предел: „Кво ни говори сега, като сигурно не може и да чете”.

 

Всички адвокати атакуваха съдебния акт на ВАС с тезата, че по делото са допуснати съществени процесуални нарушения. Прокурор Ася Петрова разясни, че ВКС вече ги е разгледал и се е произнесъл по тях. Защитниците влязоха в такива детайли, връщайки се във времето на досъдебното производство, че съдът беше принуден да им направи забележка и да им напомни, че като последна инстанция подобни пледоарии са недопустими. Не липсваха и парадокси. Адвокат на Петър Стоянов посочи като недопустимо нарушение разпита в съдебна зала на бившия шеф на отдел „Контратерор” в ГДБОП Валенти Цоновски, който стои зад разкриването на зловещата банда. От прокуратурата, обаче контрираха, че всъщност той е разпитан по изричното искане на защитата на Сумиста. „Г-н съдия, чудя се какво прави моят подзащитен изобщо в това дело”, обърна се към състава адвокатът на Васил Костов-Кеца. Според думите му, предизвикали смях, излезе, че три съдебни състава- един в Шумен и два във Варна, са му дали доживотен затвор след „преразкази от рода на би могъл, вероятно е така”.

 

Докато прокурор Ася Петрова отговаряше на всички възражения на адвокатите, Васил Костов скочи подразнен от мястото си и се развика, че съдът я оставил да говори толкова дълго. „Нас ни прекъсвахте, а на нея давате думата”, изригна Кеца. След забележка да си седне на мястото и да чуе как обвинението оборва претенциите му, той измрънка под носа си: „Аз вече седем години седя!”.

В последната си дума Георги Вълев, осъден окончателно за лихварство, пък реши да разтопи сърцата на съдиите с дълго откровение за себе си. От цял лист, изписан саморъчно, зачете колко е добър, морален, колко обича хората и какъв честен и уважаван бизнесмен е бил. Оплака се, че са го натопили хора, които и него са измамили. Защити се, че той не е поръчвал убийствата, защото не бил способен на такова нещо.

 

За никого не е тайна, че Вълев в момента разполага с голям финансов ресурс. Въпреки присъдата, по искане на КОНПИ през миналата година, държавата вдигна запорите върху куп негови имоти - сгради, апартаменти, ателиета, гаражи, коли, фирмени дялове, парцели и т. н. Перла в короната на имотите, с които затворникът разполага след „съдействието” на КОНПИ, е ваканционното селище „Сънрайз вилидж блок А” в община Царево, чиято стойност е 6 млн. лв.

 

Държавното обвинение отбеляза в словото си, че защитниците на подсъдимите не са изложили нито един сериозен довод за извършено процесуално нарушение. Нещо повече, че са говорили откровени неистини. Защитник на Георги Вълев например укори прокуратурата, че не е направила нужното, за да издири физическите екзекутори Владимир Филев и Георги Трифонов. В действителност това няма как да се случи, тъй като те не са между живите. След като костите им бяха открити, беше образувано друго дело за тяхното убийство.

 


Очаква се ВКС да се произнесе окончателно до месец.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5089 |18.10.2017 Максим Минчев остава за още 5 години начело на БТА . 3| 10058 |18.10.2017 Алекс Алексиев за Фрог: Турция излиза от НАТО, но остава сама . 2| 5630 |17.10.2017 Прогноза: До края на петролната ера остават 5 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads