Реклама / Ads
8| 20009 |20.02.2019 ЪNDERGROUND

СГС чака обяснения от Бисер Лазов откъде е намерил 1 млн. лева

.
Бисер Лазов само веднъж е говорил пред медиите.
Бисер Лазов се е оплел в обясненията си пред Софийски градски съд, където е трябвало да разкаже от къде е намерил 1 милион лева, за да финансира покупката на сграда, научи Фрогнюз. Утре е поредното заседание по дело, което се води от години, а Лазов неотклонно е в съдебната зала, защото явно се тревожи от изхода на съдебния спор.
 

Трудно е да се разбере основният свидетел на прокуратурата по „Мегаделото  КТБ“ Бисер Лазов в колко дела е намесен. Не се знае дали и той им знае вече бройката. Доста са оформени само и единствено по негови показания, по други е само свидетел, но срещу него, никой не позволява да се води дело. Скоро Фрогнюз научи за още един съдебен спор с участието на Лазов, по който показанията му могат до доведат до доста неблагоприятни за него последствия.

 

На фона на сериозна активност на Бисер Лазов в правораздавателната система се оказа, че до момента се пази в тайна едно дело, по което той  се води само свидетел. Призован е защото е осигурил финансирането за имотна сделка, което е било в размер на 1 милион лева.  Обвиненията са срещу негов някогашен бизнес партньор, повдигнати са от държавата и са за това, че е сключил „неизгодна сделка“. Двамата са имали договорка Лазов да осигури финансирането, а партньорът му да осигури максимално добри условия за купуването на една сграда. Условията и изгодната цена са договорени, а Лазов осигурява парите. От къде и как никой не знае. Съдебния спор се води от години, няма нищо общо с фалита на КТБ и вероятно заради това е останал далеч от вниманието на медиите. Но в хода на делото Лазов така и не успява да обясни от как е осигурил парите. Странното е, че в обясненията му се появяват имена на дружества, за които по "Мегаделото КТБ" твърди, че са контролирани от Цветан Василев. Но в сделката за сградата, той самият им разпорежда да опразнят сметките си. 







Утре е поредното заседание по това дело, обявено е, че ще започне в 13.30 часа в СГС.

 

През последните години от всякъде изкача името на Бисер Лазов. Вчера ви разказахме за начина по който Лазов  и Юлия Илиева участват в активната напоследък кампания за прибиране в ареста на свидетели по „Мегаделото КТБ“.  Един от задържаните се оказа свидетел срещу Лазов в заведеното от Цветан Василев дело за клевета, което беше прекратено по давност, защото спецсъда така и не изпрани поисканите документи.

Лазов изникна и при скандала с шефката на Софийския Апелативен съд, която беше обвинена от свой колега в злоупотреба и съмнения за корупция по дело за 102 милиона. Странното прехвърляне на централата на фалираната КТБ на площад Гарибалди също е свързана с Лазов.

 

Какво ли още предстои да научим за показанията на основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов?  Запознати с разказите му по делата твърдят, че показанията и обясненията, които е давал по това дело и по редица други, най-вероятно са занасяни написани предварително в следствието. Възможно ли е изобщо това?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13466 |19.02.2019 Продължават арестите на свидетелите по делото ”КТБ”, топят ги Бисер Лазов и Юлия Илиева . 2| 8707 |19.06.2018 Фрогоко: Спецсъдът спасява от затвор Бисер Лазов . 4| 10188 |31.05.2018 Адв. Симеонов за Фрог: Бисер Лазов е пълнил сакове с пари от КТБ, а не е подсъдим . 7| 18547 |09.03.2018 Как Бисер Лазов взе бившето общежитие на „Балканкар“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads