Реклама / Ads
4| 11075 |12.03.2019 ЪNDERGROUND

Свидетели на прокуратурата се изпокриха, спецсъдът нареди Бисер Лазов да се яви в залата

.
Бисер Лазов
Четиримата свидетели, които трябваше да дават показания в съдебните заседания днес и утре по Делото КТБ се изпокриха. Съдия Вирджиния Петрова, видимо подзразнена, разпореди на следващото заседание, което ще е на 26 март, да се яви главният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов. От сега започват да се правят залози дали той изобщо ще се появи в залата, както настоява съдията. Не се изключва вероятността Бисер Лазов да се скрие, както направи по делото срещу него за клевета.
 

Както Фрог съобщи на днешното заседание по делото КТБ трябваше да започнат разпитите на свидетелите. Първи трябваше да бъдат Николай Орешаров и Валери Карадачки. Двамата били възпрепятствани, като единия дори бил болен, а другия бил призован само по телефона. Друг  свидетел на прокуратурата - Теодора Танева, която утре трябваше да отговаря на въпросите и на защитата се оказа в „отдавна планиран“ воаяж в чужбина.  Емил Галов, който има сериозен принос заедно с Танева и Лазов за отклоняването на активи от затворената КТБ, е неоткриваем на два адреса и не е призован изобщо.






Обясненията за липсата на свидетелите не се харесаха на съдия Вирджиния Петрова, която трябваше да отложи днешното и утрешното заседания. Тя бе категорична,  че няма да се занимава сега с тях и да ги издирва, а на следващото заседание бе разпоредено да се призове основният свидетел Бисер Лазов. Заседанието бе насрочено за 26 март. Не е ясно дали основният свидетел на прокуратурата дали също няма да се покрие, както направиха ортаците му в кражбите на активи от затворената банка.

 

Припомняме, че Фрогнюз разкри, че свидетели на прокуратурата са на хранилка към „ГИПС“ – Кошава за да поддържат показанията си. Сред тях са точно Емил Галов и Теодора Танева, които може да се притесняват от явяването си в съдебната залата пред 17 обвиняеми и техните адвокати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13469 |19.02.2019 Продължават арестите на свидетелите по делото ”КТБ”, топят ги Бисер Лазов и Юлия Илиева . 2| 6558 |17.12.2018 Опожариха коли на свидетели по ”Суджукгейт” в Добрич . 2| 6566 |13.10.2018 Средната Бирма се е предал в спецпрокуратурата . 13| 7804 |08.10.2018 Прокуратурата е блокирала паричен превод за 14 млн. евро на „Джи Пи Гейт“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads