Реклама / Ads
24| 6260 |05.09.2013 ПОЛИТИКА

Атанас Мерджанов: Сега излизат резултатите от първите 100 дни работа на правителството

.
Атанас Мерджанов
Резултатите от първите сто дни от работата на правителството едва сега излизат и може действително да се оцени направеното след проведените парламентарни избори.
 
Това заяви в ефира на Нова телевизия зам-председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов.  По думите му БСП ще върви към нормализация на работата на НС и обществото. Според него  това ще бъде постигнато, ако всички политически субекти в парламента се държат отговорно, а не предизвикателно.

Докато ГЕРБ не започнат да се държат като нормална политическа партия и влиза, и излиза от НС и докато нейните представители в комисиите не участват активно, до тогава обществото ще се подклажда от несигурност и ще се създава обективна обстановка за протести. По думите му ГЕРБ трябва да разберат, че въпреки, че е първа политическа сила, тя е опозиция в рамките на сегашния парламент.
 

Подаването на оставка в момента ще е безотговорно към избирателите

Мерджанов припомни, че на 12 май са проведени извънредни парламентарни избори и има законно избрано, легитимно българско правителство. По думите на депутата е била спазена и всяка една от демократичните процедури на страната до този момент.  Мерджанов подчерта, че социологическите изследванията са показали какви са рейтингите на основните политически сили. "БСП е сочена за партията с най-високо обществено одобрение, и най-голям шанс за висок резултат на предсрочни избори. Въпреки това, подаването на оставка в момента би било абсолютно безотговорно  към избирателите и ангажимента да се създаде една сигурна икономическа и социална среда в България, още повече на прага на сирийския конфликт", категоричен беше депутатът. Той обясни, че оставка в момента означава служебно правителство, нова несигурност, нов период, в който всички политически партии ще се надпреварват
 

В заключение Атанас Мерджанов заяви, че този парламент е дал пример как трябва да се започне разговор с протестиращите и за това има конкретни доказателства. Като пример за това той посочи проведеният вчера блиц - контрол, който е стъпка към по-широка прозрачност и публичност на всичко което вълнува обществото. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 7134 |17.07.2013 Р. Петков: Избори сега - катастрофа за държавата . 41| 6135 |26.04.2013 Сергей Станишев: Сега е времето да се стимулира икономическият растеж и да се създават нови и по- добри работни места в Европа . 116| 11351 |18.05.2012 Н.Нейнски: С тези, които сега ръководят СДС, не мога да работя . 146| 11894 |03.04.2012 Проф. Марков: Целувка на Брежнев струваше 5 млн. тона нефт, сега целуваме безплатно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads