Реклама / Ads
0| 5591 |20.04.2022 ПОЛИТИКА

Атлантическият съвет: Оставка на Иван Кючуков! Да се преразгледат решенията за преименуване алеи около Руското посолство

.
Руското посолство в София
Действието на областния управител на София Иван Кючуков да отхвърли решението на Столичния общински съвет за именуване на озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев, район „Изгрев“, с името Алея „Героите на Украйна” е повече от скандално. Така започна позицията на Атлантическия съвет в България.
 

Вижте и останалата част от нея:

 

"...Също така позорно е и отхвърлянето на решението на Столичния общински съвет за именуване на безименното озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“, район "Изгрев", с името Площад „Борис Немцов“.

 

Като се оправдава и прикрива уж зад постъпили сигнали от граждани (звучи като сигнали от бдителни читатели на вестник "Правда"), Областната управа е върнала решението на Столичния общински съвет на "база описаното в закона" и се излагат несъстоятелни чиновнически мотиви.

 

В съобщението на Областната управа не е упоменато какви точно са "нарушенията" в тези решения. За нас това означава само едно - областният управител стриктно следва указания, които са в интерес не на България, а на путинова Роzzийская Федерация; все едно тези указания са спуснати от Руското посолство. Така той се превръща в поредният руски хибриден местен "актив" за реализиране на кремълската политика в България.

Днес в целия цивилизован свят, включително в посолствата на нашите съюзници в София, е издигнато украинското национално знаме в знак на съпричастност с борбата на братския украински народ срещу руските агресори и окупатори. Само ретроградни сили в България търсят абсурдни поводи да се противопоставят и разграничат от това. Те оспорват и идеята на Столичната община да издигне украинското знаме. Областният управител на София, назначен по неизвестно какви принципи и заслуги от участващата в управляващата четворна коалиция формация „Има такъв народ“, си позволява да оспори и това действие.

 

Ето защо АСБ настоява:

1. Столичният общински съвет незабавно да прегласува и препотвърди решенията си от 7 април 2022 г.
2. Да бъде преименуван целия булевард, носещ името на доказания национален предател-русофил Драган Цанков, с името „Героите на Украйна“.
3. Тъй като според областния управител героите на Украйна с нищо не били „допринесли за България“, настояваме за:
- незабавно демонтиране на не само с нищо недопринеслите, а напротив - нанеслите непоправими щети на българската нация, паметници на съветските окупатори в София;
- преименуване на всички улици, и институции, носещи имената на врагове на българския народ, като граф Игнатиев, отявления българомразец Иван Аксаков, сталиниста Максим Горки и други лица, с нищо незаслужили благодарност, почит и памет от българската държава.
4. Незабавно да подаде оставка областният управител на София Иван Кючуков!

Ако той не го направи, правителството, което го е назначило, трябва да се разграничи от действията му, като незабавно да го освободи от поста.

 

България вече е изразила официално позицията си в подкрепа на Украйна, а с тези си необосновани действия областният управител на София работи против нея. И това ли е "лично мнение"...след като вече то е облечено в институционално действие на областен управител...

 

Призоваваме премиерът Кирил Петков да постъпи принципно с областния управител така, както с русофила Стефан Янев. В противен случай ще считаме, че правителството не само не проявява солидарност с Украйна, но и фактически подкрепя престъпната държава на Владимир Путин. И влиза в явно противоречие с вече заявените си позиции.
Господин Петков, Вие сте на ход!

 

Атлантически съвет на България

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6587 |01.03.2022 ”Алфа Рисърч”: 54,9% одобряват оставката на Стефан Янев, доверието в Путин се срива . 0| 8722 |28.02.2022 Кирил Петков: Ще поискам оставката на министър Янев . 42| 9213 |10.02.2022 Президентът: Питайте Борисов защо доставката на първите F-16 ще закъснее . 9| 6637 |17.01.2022 Ген Атанасов: Оставката на Цацаров е ”бягане пред вятъра”, КПКОПИ само гонеше неудобните на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads