Реклама / Ads
50| 7291 |04.08.2011 ПОЛИТИКА

По български: Социолози се разделиха на БСП и другите предизборно

.
Ю. Павлов отчете, че одобрение за ГЕРБ от над 30% е рекорд след 2 години управление. Това са странни и парадоксални данни, контрира Кольо Колев, според когото хората се вълнували от битовите си проблеми, а не от резултатите на ГЕРБ.
 

При ГЕРБ (сега с доверие 30, 8%) се отдръпваха онези избиратели, които никога не бяха гласували за ГЕРБ - на това се дължеше спадът, който вече приключи, коментира по БНТ социологът Юлий Павлов. Коя партия прави кампания в момента, попита той и отговори, че това всъщност е ГЕРБ, защото те работят, правят магистрали, показват резултатите от работата си.

В страната има малко над 30% избиратели-пенсионери, питайте ги какво мислят те; питайте също и реалните безработни, които са към 15%, възрази колегата му К. Колев. Данните не били негови, а на кабинета. Кризата, както и лакътушещото доверие нарушили доверието. Имало още и страх, и притеснение, добави той и даде за пример съпругата си, която му предложила да заредят бензин в колата си, заедно с туби в началото на кризата с Лукойл. Сега недоверието е равно на доверието преди и е над 50%, съобщи Колев.

К. Колев дава обяснение защо той няма да гласува за ГЕРБ, а не защо хората няма да го направят, репликира Павлов. Аз не твърдя, че правителството има положителен рейтинг, но одобрение от над 30% е рекорд след 2 години управление. Не твърдя, че ГЕРБ ще получи тези проценти, защото това е декларативен вот, това е намерение на хората за гласуване, а на изборите процентите ще са по-малко.

Ръст имат не само БСП, но всички опозиционни партии, съобщи К. Колев. От Медиана установили обаче и т.нар. "второ дихание" на ГЕРБ, почвала консолидация. Тя се отразявала на всички партии.

Доверието у Мартин Димитров и Иван Костов падало, въпреки че процентите за сините не се променят, защото били плод на твърд електорат, напомни данните си Павлов. Той заключи, че след толкова години в България нямало начин изборите да не са честни.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7111 |18.07.2011 Социолози: Сокола разкрачен между ГЕРБ и БСП . 17| 6182 |18.06.2011 Социолози: Опозицията се уплаши да бутне кабинета . 79| 9422 |06.06.2011 Социолози: Кунева се договаря с партии зад гърба на избирателите . 55| 7576 |29.03.2011 Социолози: Президентските избори са начин на оцеляване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads