Реклама / Ads
40| 7689 |21.12.2014 ПОЛИТИКА

БДЦ изолират Бареков, слагат си говорител

.
Николай Бареков
Парламентарната група БДЦ изолират лидера на България без ценцура Николай Бареков. Това стана ясно от остро изявление на групата.
 

След драматичното приемане от парламента на оспорваните промени за пенсионните фондове, за които гласуваха и трима души от БДЦ, заедно с ГЕРБ и ДПС, Бареков обяви, че оттегля доверието си от парламентарната група на БДЦ.

Днес обаче БДЦ разпространиха взети решения на общо заседание на коалиционния съвет и ръководството на парламентарната група на БДЦ, от които става ясно, че Бареков се поставя в известна изолация.

На първо място те обявяват, че са избрали за говорител на групата от партии в коалицията Любен Дилов-син. Това се прави, тъй като „през последните два месеца председателят на партия „България без цензура" господин Бареков зачести с изявления от името и вместо парламентарната група на БДЦ", мотивира се коалицията.

Подчертава се, че партиите в нея не оспорват правото на Бареков на лично мнение, но подчертават, че той не говори от тяхно име.

 

Става ясно, че през февруари 2015-а година се свиква общ делегатски форум на партиите, съставляващи Коалицията БДЦ, на който да се препотвърдят приоритетите от предизборната кампания и да се очертаят правилата и критериите за разширяване на Коалицията Български демократичен център за предстоящите местни избори.

 

В прессъобщението се припомнят и партиите, съставляващи БДЦ - „България без цензура", „Лидер", Земеделски народен Съюз, Движение Гергьовден, Съюз на свободните демократи, БДС - Радикали, Партия на българските жени.

 

Заявява се също така, че парламентарната група на БДЦ е единна и се ръководи в дейността си от собствения си правилник, изразявайки ясно решенията на Коалиционния съвет, като се подчертава, че БДЦ е опозиция на управляващата в момента коалиция и това не трябвало да се повтаря непрекъснато.

 

В заключение се заявява в прав текст, че БДЦ не смята да влиза в какъвто и да е режим на обяснения с членове на коалицията Български Демократичен Център, извън органите на коалицията - Коалиционен съвет и парламентарна група.

Очакванията към Бареков са „да се съобразява с правилата, които сам е подписал и да продължи да бъде достоен представител в Европейския парламент, съобразно резултатите от изборите, за успеха на които всички заедно положихме големи усилия".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 8121 |21.12.2014 Орешарски: Фискалната позиция бе влошена с 8 млрд. лв от 2009 до 2013 г. . 36| 6541 |20.12.2014 Костов: Бюджетът на "Борисов 2" възпроизвежда проблеми . 7| 4669 |20.12.2014 Мерджанов: Прегръдките са хубави, ако не задушават . 42| 5436 |19.12.2014 Премиерът: Рискът за коалицията е риск за държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads