Реклама / Ads
0| 7527 |27.04.2022 ПОЛИТИКА

Бойко Ноев: Премиерът Петков не може да води страната по време на кризи

.
Бойко Ноев
Министър-председателят показа, че не може да управлява по време на кризи. Той е слаб министър председател. Вероятно този човек умее други неща, той трябва да отиде да се занимава с тези други неща. В условията на криза България се нуждае от силни лидери. Трябва дуги лица и лидери да ръководят държавата в този момент. Това заяви бившият военен министър и и експерт по сигурността Бойко Ноев.
 

Вместо да си гледа работата, Кирил Петков се занимава с пиар акции в Киев. Нищо няма да постигне делегацията ни в Украйна, освен премиерът да се снима с Владимир Зеленски. Всичко това е в ущърб на държавата, допълни той пред bTV.


Той иронизира идеята на премиера да се даряват заплатите за въоръжаване на Украйна: "Аз вече съм пенсионер. Трябваше Кирил Петков да призове и нас да си даряваме пенсиите".


По думите му това правителство с този премиер няма да направи нещо смислено и допълни, че още по-взривоопасна е темата за Северна Македония и обещанията, които е давал Петков.

 

Политиката в угода на Путин не само не води до ползи за България, а и до щети. Превръщането на България в податлив субект само увеличава апетита на Кремъл за засилване на натиска върху нас, коментира Ноев.


БСП и противниците на всестранната помощ, която трябва да окажем на Украйна трябва да обяснят на българските граждани защо интересите на Путин и Кремъл са по-важни от интересите на България. От години Русия има последователна враждебна политика към България, добави той.

 

Според Ноев не стои единствено въпроса как да се запълни липсата на руския газ, а и как България ще компенсира повишението на цените.


Условията по транзита е инструмент, който България може да използва, за да възстанови щетите. Трябва да поискаме от „Газпром“ по-високи цени по транзита. Българският парламент трябва да вземе решение, с което да упълномощи правителството да преразгледа условията по транзита, така че да се компенсират щетите за България, заяви още експертът по национална сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6487 |23.04.2022 Премиерът Петков за военната помощ за Украйна: БСП и ДБ ще намерят общ език без червени линии . 0| 11077 |24.03.2022 Бойко Рашков показа документ: Досъдебното производство към Асен Василев е политически акт на прокуратурата . 0| 9771 |19.03.2022 Тошко Йорданов: Бойко и Каскета са мафия, такова е общественото мнение . 0| 11908 |04.03.2022 Вицепремиерът Асен Василев: След кризата с министър Янев излизаме по-силни, никой не спря Тагарев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads