Реклама / Ads
11| 16583 |21.07.2017 ПОЛИТИКА

Борисов: Бяхме лоялни до глупост на ЕС, когато спряхме Южен поток

.
Бойко Борисов с българските посланици
България бе най-лоялният член на ЕС, понякога лоялен до глупост, когато си спряхме Южен поток, заяви на срещата с посланиците на България в Централния военен клуб. “Изпълнявахме абсолютно всички изисквания на ЕС, ние бяхме най-лоялният член на ЕС, дори понякога до глупост, защото когато спряхме Южен поток всички ни притиснаха – и Путин, и Лавров.
 
А Италия, Гърция и Турция подписаха “Посейдон”. А “Набуко”, който беше изгоден за нас, беше хвърлен в канала, а никой не обясни защо”, каза още той. Той уточни, че така се е спряла диверцификацията с азерски газ.

Затова планираният хъб “Балкан” е толкова важен за България, подчерта премиерът, съобщи още  kanal3.bg.

“Ето защо с Ципрас (премиера на Гърция) се разбрахме, ако всичко върви добре, октомври да направим първа копка за интерконектора с Гърция. Тук искам добре да ни чуете че газов хъб “Балкан” – той е разковничето на ЕС. Изпълнява абсолютно всички изисквания на ЕС”.

“Турски поток” не е случаен и е точно толкова, който поема от Русия през Украйна и България.

Трябва да си си заврял главата в пясъка, за да не разбереш, че щом тръгне “Турски поток”, спира газовият поток през България и 5-6 млрд. инвестиции в газопреносна система отиват на вятъра и ставаме само клиент.

Затова съм благодарен, че Брюксел разбра, че трябва да се направи “Балкан”, за да си взимаме транзитните такси и съм го заявил публично пред колегите на Европейския съвет”, каза Борисов.

“80 на сто от всички компресори на Балканите са в България, американски и най-добрите, затова трябва да запазим ролята си в транзита и ще имаме успех”, посочи още Борисов и каза на посланиците да знаят това и да обясняват, когато ги попитат защо държим на газов хъб “Балкан”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3743 |18.03.2024 Политологът Св. Малинов: Недостойно поведение на ГЕРБ, правят внушения, а не се договарят . 3| 3759 |17.03.2024 Илиян Василев: "Южен поток" фалира заради неуправляемия политически риск от близък бизнес с Русия . 17| 3627 |16.03.2024 Мастило в урната, горящи бюлетини и коктейл "Молотов" - изборите на Путин срещнаха пречка /видео/ . 8| 3640 |15.03.2024 Настимир Ананиев: Вярно ли е, че са изтрити телефоните на Мартин Божанов, иззети от местопрестъплението?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads