Реклама / Ads
67| 7486 |25.04.2013 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Опозицията не може да преглътне пълните ни площади

.
Бойко Борисов в Кърджали
Местан казал, че избори не се печелят, като се крадат и купуват. Ако ни откраднат подкрепата на хората, значи те визират себе си‘. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборното събитие на партията пред над 10 000 души в Кърджали.
 
„В смесените райони се налагаше една тенденция, на това, което бившата ДС правеше – да разделя хората. Не случайно всички в листите на БСП и ДПС са такива“, подчерта Борисов. По думите му той е раздал стотици автографи на хора с всякакви имена, без да ги дели на етнически или религиозен принцип. „Виждате колко пари сме налели тук. В условията на криза правителството на ПП ГЕРБ направи пътя до „Маказа“, но заради кризата от 2 години гърците не могат да довършат последната отсечка на тяхната територия. Имам уверението им обаче, че скоро и тя ще бъде готова и пътят към Гърция ще бъде отворен, което ще подпомогне бизнеса в региона. От субсидията на ПП ГЕРБ дадохме много милиони за подпомагане на постаради от бедствия, за джамии и църкви“, посочи Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ призова Местан да снима препълнения площад в Кърджали, за да могат ДПС и БСП, когато загубят изборите, да си гледат снимките, докато говорят, че изборите са били манипулирани. „България има нужда от стабилно управление. България има нужда да усвои чисти 25 милиарда лева, които ние сме договорили. Нека Станишев и Местан да не правят така, че българските граждани да се мразят помежду си, защото всички имат нужда от евросубсидии и от стабилна България“, призова Борисов. Той бе категоричен, че не трябва от сега да се говори, че изборите ще бъдат купени, защото никой не може да докара хилядите хора на площада насила. „Никой не може да накара децата насила да идват и да ми искат автограф. Няма нищо по-естествено от дружбата между българи християни и българи мюсюлмани“, посочи той.

„Станишев чества 45-ти конгрес. Това значи, че отчита възродителния процес като дело на неговата партия. В такъв случай какво прави ДПС в коалиция с него? Моят приятел премиерът на Турция Ердоган идваше на посещения в България за среща с мен, но не желаеше да се вижда с Доган. Тогава с какво плашат хората? Подпомагаме джамиите. В листите си имаме много хора с турски имена. Имахме министри, имаме кметове и общински съветници мюсюлмани“, заяви Бойко Борисов. По думите му дори и в най-затънтеното село не е останал някой, който да вярва, че ГЕРБ може да направи нещо срещу българските мюсюлмани. „Напротив, строим пътища, за да пътувате в страната и чужбина. Намесихме се в ОЦК и Горубсо Мадан. Благодарение на нас сега в Мадан има 0% безработица. Разбира се имаме и грешки, но това, което творим е в пъти повече от това, което сме сгрешили“, посочи Бойко Борисов. Пред гражданите на Кърджали той припомни, че в най-тежката криза правителството на ГЕРБ даде 9 млрд. лева повече за пенсии и 4 млрд. лева повече за социални плащания отколкото при тройната коалиция. „В живота има думичката „отговорност“. В партиите това е политическата отговорност. Понеже Станишев питаше кой гарантира за мен, мога да му кажа, че за мен гарантира народът. Всички, които идвате по площадите, гарантирате за мен. Спокойствието в държавата е най-важното. Само така можем да продължим да строим“, категоричен бе Бойко Борисов.

Пред кърдажлийци Борисов покани представители на тютюнопроизводителите и фермерите, които припомниха, че благодарение на правителството на ПП ГЕРБ, те са започнали да получават субсидии и държавна подкрепа. Ние всяка година сме изпълнявали своите ангажименти към тях. „Тежкото бреме, което ни остави тройната коалиция през 2009 година е, че не бяха заложени никакви пари за тютюнопроизводителите. Когато ГЕРБ дойде на власт отпусна 119 млн лева за българските тютюнопроизводители. Затова ГЕРБ са хората, които трябва да подкрепим, подчерта заместник-председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Асен Кичуков. Председателят на асоциацията Цветан Филев припомни, че благодарение на Цвета Караянчева беше променен Законът за тютюна и тютюневите изделия, с което изкупните цени на тютюна бяха увеличени с над 100%. „При Тройната коалиция животновъдите получаваха 0 лева субсидия. При ГЕРБ усвоихме максимум субсидии за животновъдство. При тройната коалиция Станишев ни гонеше, а при ГЕРБ Бойко Борисов винаги ни е приемал и е решавал проблемите ни“, заяви представител на животновъдите в България.

„Надявам се, че Местан няма да каже, че сме дошли тук със сила. Нали всички на този площад сте дошли по своя собствена воля?“, обърна се към хилядите граждани на площада в Кърджали заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. „Партия ГЕРБ предлага политики. Партия ГЕРБ показва резултати от близо 4-годишното си управление“, категоричен бе той. По думите му Кърджали може да се гордее със своя народен представител Цвета Караянчева и с Вежди Рашидов, който бе избран като мажоритарен кандидат от ГЕРБ в областта през 2009 г. „Политиката на ГЕРБ от самото й учредяване беше да бъде национално отговорна партия, която да работи за просперитета на българските граждани. Да бъде партия, която да не дели българските граждани на етнически признак. Това явно не се хареса на някои политически партии. Трябва да говорим с хората, защото когато говорим с тях, те разбират истината. Самият факт, че в листата си имаме това многообразие от професии и етноси, означава че тези хора, ще бранят интересите на Кърджали и обществото. За това трябва да се борим не за едно, а за три места в НС от тази листа. Номер 15 може да реши проблемите на българските граждани“, заяви Цветан Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 118| 9387 |21.04.2013 Борисов: Да се стегнем като народ, за да си стегнем и държавата . 82| 10669 |11.02.2013 Вербовчикът на Борисов: Делото "Буда" е фалшифицирано . 56| 6912 |16.01.2013 Борисов: Който каже "да" на референдума, да каже и за парите . 43| 7459 |06.01.2013 Бойко Борисов: Станишев е класик в лупингите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads