Реклама / Ads
17| 6071 |17.05.2015 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов: ДСБ няма да подкрепи Паси за кмет на София

.
Ген. Атанас Атанасов
Не съм ентусиазиран за кандидатурата на Соломон Паси. Трябва да се водим от принципа да намерим подходящия човек, а не както се прави сега на обратно – да намерим работа на човека. Сигурен съм, че Соломон Паси не е подходящ за поста. Няма как да подкрепим от ДСБ подобно предложение. Една от нашите кандидатури е Вили Лилков, но ние имаме няколко.
 
Това коментира ген. Атанас Атанасов пред бТВ. Общото правилно решение е важно накрая, независимо че дотогава ще има много различия. Демокрацията изисква да се чуят различните позиции и решения.

Относно квалификацията „деформаторите” на Лютви Местан към РБ от вчера, тъй като езикът им бил език на омразата, Атанасов го разтълкува с думите: По неплодородното дърво камъни никой не хвърля. Атаките според Атанасов са инициирани, тъй като има противодействие от тяхна страна към партията, „която се смята за абонирана за властта”. Атанасов подчерта, че целта на РБ е изхвърлянето на партията на Лютви Местан от властта и именно затова тя в момента има особено благосклонно отношение към ГЕРБ. Не виждате ли, че Местан се подмазва на Борисов, ДПС отново иска да е във властта, зaяви ген. Атанасов.

Не бих казал, че кметът на Хасково е „ахилесова пета" на Реформаторския блок, това е опит за отклоняване на вниманието от цялата картина, коментира ген. Атанасов скандалите около Георги Иванов, чиито луксозни имоти бяха показани в разследване на телевизията.

„Ако бъде издигната неговата кандидатура, той ще получи нашата подкрепа, защото ще спечели изборите", подчерта бившият шеф на НСС. По думите му прокуратурата е проверявала градоначалника многократно, а РБ се съобразява с обществените интереси. Депутатът коментира, че не може да каже нищо лошо за Иванов, като не го е виждал в последната седмица.

„Проблемът на КТБ не е с внасянето на пари, а с изнасянето на пари от тази банка", заяви ген. Атанасов във връзка със скандалите около трезора на Цветан Василев.
По думите му контролирано се спуска „фризирана" информация, за да се отклони вниманието от въпроса кой е откраднал 3.5 млрд. лева.

 

„В тази схема имам дълбоки подозрение, че е замесена прокуратурата, защото тя съхранява информацията", коментира Атанасов. Той припомни, че според ДАНС, сривът на КТБ е започнал с акцията на държавното обвинение в офисите на „Бромак", за която и до момента не е ясно на каква оперативна информация е била базирана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4989 |16.04.2015 Дончев: Много са ни контролните органи, но ги няма гражданите . 13| 5150 |23.03.2015 Лукарски кахърен: Трябваше да подкрепим повече ГЕРБ в Сърница . 60| 8218 |17.03.2015 Шефът на мешерето пред Фрог: Всички роми ще подкрепим една партия на изборите . 22| 6071 |16.03.2015 Министър Бъчварова: Няма да се откажа от реформите на Вучков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads