Реклама / Ads
2| 12074 |03.07.2017 ПОЛИТИКА

Гледат ни в очите и ни лъжат: Ще борим корупцията!

.
Изглежда кожените дивани предразполагат към лъготене на едро... Източник: Президент, пресцентър
Президентът Радев и премиерът Борисов си говорили цивилизовано по важните за страната и народа проблеми. Брей, какви загрижени водачи на нацията! И кой идиот ще се хване на тази въдица?
 
Двамата павкали лулата на мира и уж обсъждали как да обгрижат племето, но индианци знаем, че през цялото време са се мъчили да разкрият какъв капан им готви другия.

Накрая изрекли велика глупост: Подкрепяме нов, единен орган за борба с корупцията. Толкова грандиозно и епично, че чак тръпки те побиват!

 

Тия двамата верно мислят българите за идиоти.

 

И кои ще напълнят новия орган? Вероятно малко дансаджии, няколко прокурора, 3-4-ма политици и неколцина експерти. Големи заплати, коли и шофьори от НСО, офиси на пъпа на София, служебни карти, секретарки, съветници, климатици, командировки в чужбина... И откъде ще предложи кадрите с чисти биографии и неопетнено минало, смелите и честни борци за справедливост? Естествено Борисов, ГЕРБ, „обединените патриоти” и определени ведомства. Сиреч – Делян Пеевски, ДПС, ДС и Библиотекарския, които и сега кадруват в службите, прокуратурата, МВР, ДАНС и пр.

 

Страхотен отбор ще се събере, няма що. Ако питате мен, тия ще станат милионери за една година, а посочилите ги ще намажат още повече. Защото дейността им ще е събиране на данък "спокойствие".

 

Радев и Борисов са наясно, че ако се създаде истинска структура, тя ще арестува още първата седмица самия Борисов, главния прокурор Цацаров, заместника му Сарафов (за аферата „Костинброд”, погрома срещу КТБ, поръчковите обвинения срещу бизнесмени, журналисти и политици), сегашни и бивши вътрешни министри, главни секретари на МВР, председатели на ДАНС, подкупни министри – актуални и предишни, депутати, партийни лидери, нагушили се от банки, фирми и обществени поръчки, шефове на БНБ и техни заместници, шефове на агенции и ведомства и пр. и пр. Затова вместо да закрият скъпо платените и безмислени структури, те се опитват да заблудят всички с някакво нова измислица.

 

Спрете да лъжете, бе! Възрастни хора сте, имате деца, висше образование, военна клетва сте давали – що заблуждавате толкова безпардонно? Уважавайте поне малко българите.

 

Генерали на лъжата - това сте вие.

 

Няма как да бъде ограничена или преборена корупцията в държава, в която същата тази корупция е разяла цели институции, в това число магистратурата и върховете на държавното управление. Единствената възможност е закони на ЕС и други страни да разширят територията си и у нас. Тогава чужди прокурори, съдии и разследващи органи ще преследват създателите и покровителите на мафиотския модел Кой. Това е единственото спасение. Всичко друго е пунта мара.

 

Ако Радев и Борисов прочетат коментарите под информациите за срещата им, ще разберат, че социологическите твърдения за "голямото" доверие в тях са нищо повече от платено ПР съобщение... В момента издържаме с парите си осем неработещи структури за борба с корупцията, но ще правим нова. И това ако не е измамата на годината – здраве му кажи.

 

Апропо, новата структура ще изясни ли скандалът с НДК любовна сага ли е или обикновено свиване на милиони от държавата?

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7306 |15.03.2016 Унизена Европа пак затвори очите си за геноцида над кюрдите . 21| 6649 |04.09.2012 Според Станишев ГЕРБ призовавали да не ги гледат, а да ги слушат . 76| 16412 |23.04.2012 На 6 май трябва май да си отваряме очите на три

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads