Реклама / Ads
32| 7097 |31.08.2011 ПОЛИТИКА

Гоце готви мат с пешката Тренчев

.
Г. Първанов
Синдикалистът е вперил надежди към САЩ, ЕС му е обърнала гръб.
 

С нови подмолни ходове отиващият си президент Георги Първанов се опитва да подреди и контролира шахматната дъска за избор на нов държавен глава на България. Подготвя се на изборния тепих да бъде изваден нов неочакван състезател – Константин Тренчев. Това разкриха за „Торнадо” източници от дипломатическите среди. Според тях вече се правели тестове как фигурата на лидера на КТ”Подкрепа” ще бъде приета от партньорите ни в НАТО и ЕС. В схемата е направен опит да бъде привлечен и премиерът Бойко Борисов, който да лансира синдикалиста като кандидатура на ГЕРБ. Според анализатори ястно е, че Първанов трудно ще пробута свои хора като Кунева или Калфин и за това по-печелившо е да се спазари за нов играч, който да обслужва и неговите интереси. Колкото и деликатно Първанов и Тренчев да пазеха топлата връзка помежду си, тя не остана скрита през годините. Двамата никога не са се нападали истински. Първанов удостои доктора с орден „Стара планина”, а Тренчев се пъчи с него, излагайки го в специална витрина, на входа на кабинета си.

 

В сегашната ситуация Тренчев изглежда наистина твърде удобен – бивш десидент, седесар, 22 години несменяем синдикален лидер, член на международни структури, балансьор между управляващи и работодатели. Освен това докторът е познат и приеман от електората на ДПС, а охладнелите им отношения с Доган бързо могат да бъдат затоплени. За премиера Борисов и гербаджиите такова лице също изглежда приемливо, а и поразително съвпада с изпуснатата преди месец от ГЕРБ реплика, че името на кандидата им ще изненада сините. Така и вълкът ще бъде сит и агнето цяло, но на този етап липсва само мълчаливото съгласие на някое от авторитетните чужди посолства. За сега стратезите на този план най-много се надяват на задокеанска подкрепа, а според дипломати шансовете на синдикалиста в Европа са нулеви – поне на ниво Франция, Германия и Великобритания.

 

Заверата бе потвърдена пред „Торнадо” и от втори източник, независим от първия – българската емигрантска колония в САЩ. Синдикалистът разчита на тяхната подкрепа, и се надява задокеански структури на българи да влезнат в предизборния му щаб. Освен това през юни Ахмед Доган е правил две срещи с посланника на САЩ в София, за да му се закълне, че ще е твърдо зад всеки претендент за „Дондуков” 2 , посочен от тях, в това число и Тренчев. В US посолството обаче не вярват безрезервно но Сокола. Очаква се скоро време Уикилийкс да пусне грами, и за Константин Тренчев в които се коментират действията му.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6253 |04.08.2011 Мераклиите за „Дондуков” 2 - скучни, ренегати и гоцевисти . 23| 8519 |13.04.2011 Пл. Николов: Гоце играе с двама кандидати, защото е главният интригант на републиката . 69| 9859 |24.01.2011 Цв. Цветанов: Има връзка между Гоце и Трактора . 63| 9832 |08.01.2011 Босия: Гоце е главен интригант в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads