Реклама / Ads
19| 13209 |05.03.2018 ПОЛИТИКА

Говорителят на Светия Синод: Огорчението на руския патриарх е от определени хора

.
На Летище София и минути преди да отлети за Москва, руският патриарх заяви, че е огорчен от официалната реторика на представителите на държавата ни, които поставят наравно с Русия Полша, Литва и Финландия.
 
Отец Николай Георгиев, говорител на Светия Синод, коментита пред БНТ: "На мен ми се струва, че това обръщение е за определени хора и да не се опитваме всички да четем между редовете какво е казал"

"Аз съм възпитан така, че според мен българският патриарх Неофит трябва да коментира руския патриарх. Един митрополит да коментира друг митрополит, един духовник, -друг духовник. Аз не мога да си позволя такъв коментар, но мога да кажа останалото, което видях от него - вълнението и радостта му от това, което преживя на Шипка. Не съм адвокат на патриарх Кирил и не мога да говоря от негово име. Мога от името на патриарх Неофит и Светия Синод на Българската църква. Чух го, както вие всички го чухте, слушах го внимателно. Тези, които трябва да го чуят, трябва да отговорят веднага. Този, който има да каже нещо, нека да го каже. Не съм аз човекът.", каза още той.

Отец Георгиев каза още, че най-важното при една такава среща между патриарси е да се отслужи съвместно самата литургия и коментира, че подготовката е много трудно дело и е най-големият знак, който може да се даде.

По думите на отец Николай Георгиев, между двете църкви никога не е имало конфликт, между двете държави е имало, дори сме били от двете страни на барикадата, но между двете църкви винаги е имало мир и разбирателството, защото "помежду ни е Христос и това е много хубав поздрав, който си разменят патриарсите по време на самата литургия".

Отец Георгиев заяви, че българската църква няма никакво действие все още по отношение на македонската църква. Според него писмото, което е написала, е пожелателно-очаквано, но още не са започнати никакви дейности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12589 |04.03.2018 Румен Гечев: Гинка Върбакова работи за ГЕРБ . 2| 7540 |02.03.2018 Пети сме в света по брой на пенсионерите . 21| 15995 |02.03.2018 Политолози: Сделката за ЧЕЗ променя политическата ситуация у нас . 12| 8837 |02.03.2018 Дойче веле: Оръжейните заплахи на Путин са химера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads