Реклама / Ads
0| 32335 |29.03.2022 ПОЛИТИКА

Григор Лилов: В Кремъл сериозно се обсъжда евентуална употреба на неутронна ядрена бомба

.
Григор Лилов
Поредния рунд на преговорите откри Ердоган. На разговорите присъстваше специален негов представител, както и уж отровения олигарх Роман Абрамович в качеството му на посредник. Русия се ангажира да деескалира военните действия край Киев. Всъщност от три дни насам руските войски се окопават там. След поредния им разгром край Ирпен вече е ясно, че нямат сили за нищо повече.
 

Според рамката на договореностите:

 

- Украйна приема и получава статус на неутрална държава – извън военни блокове и съюзи

- Анексираният Крим остава руски.

- Руският език няма да получи статус на втори официален език

- Така нар. „денафикация” (прочистване на антируските активисти) е забравена

- Кремъл се отказал от искането си за демилитаризиране на Украйна

- Двете сепаративни области в Донбас остават като ничии територии, признати само от Русия (неокончателно, ще се реши на президентската среща)

- Москва се е съгласила за срещу между президента Зеленски и президента Путин.

- Репарации няма да се изискват (щетите от войната Украйна оценява за почти половин трилион долара досега)

- Забрана за приемане в ЕС няма да има. Русия настоява за преходен период от поне 10 години.

- Не е поставян проблема за санкциите, но той не касае Украйна.

 

Дипломацията никога не е решавала една война, докато преди това не се е решил нейния изход: печалба, респективно загуба за някоя от двете страни. Или патов резултат 0:0 поради невъзможност за нови ходове и изчерпване на военните.


В случая Путин печели време: за подвозване на резерви, за оправяне на логистиката, за стягане на армията си, за поне някакви военни частични победи. В случая: капитулация на обсадените Мариопул, Чернигов, евентуално Харков, в сепаративните области – достигане от войските му до тяхната административна граница. И за създаване на бежански коридори от обсадените градове, за да може да ги изравни със земята без особени притеснения от реакцията на външния свят.


Това е програмата му минимум, с която да седне лице в лице със Зеленски.


Програмата му максимум обаче не е нито териториални придобивки в Украйна, нито дори цялата Украйна, както се мисли и счита в световните аналитични ценврове и разузнавания.


Целта на Кремъл беше в тази война беше да седне на масата за преговорите със САЩ за подялба на Европа и света на сфери на влияние. Като победител, обещаващ нови победни войни в Европа. Неблагоприятното за Кремъл развитие на войната засега попречи на този сценарий.


Но според личното ми мнение въпреки това Путин и руският истаблишмънт ще вървят докрай – преговори със САЩ на фона на създадена от Кремъл нова Караибска криза. Това може да стане веднага чрез нарушаване на подписано мирно споразумение (ако въобще се стигне до него) и съответно задължение по него да се намесят гарантите.


Или чрез използване на ядрено оръжие.


Проблемът за химическото оръжие и бойни отровни газове въобще никога не е стоял в дневния ред въпреки опасенията на Запада.


По моя информация в Кремъл сериозно се обсъжда евентуална употреба на неутронна ядрена бомба!!! Вкл. и в някой град като средство за постигане на целта. Тя е създаване на Украинска криза, подобна на Караибската. С ръка върху ядреното копче. И който трепне първи.


Това е най-вътрешната Матрьошка на кремълската кукла. И в необходимия момент ще бъде извадена на белия свят.


Още тази година!


Затова Русия охотно приема като гаранти по сделката самата нея, САЩ, Англия, Франция, Турция, Италия, Китай и т.н.. А ако може - и целият свят.

 

Григор Лилов

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5852 |25.03.2021 Виктор Лилов: Г-н Каракачанов, защо разпалвате хомофобски настроения?! . 46| 10154 |23.03.2021 Отговорът на Кремъл: Ще изгоним двама дипломати от българското посолство в Русия . 13| 13377 |05.08.2020 Григор Лилов: Компанията ”Бойко Борисов” АД пред фалит . 16| 17278 |21.04.2020 Григор Лилов: И фирмите на родителите на убиеца на Милен са нарушители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads