Реклама / Ads
0| 6254 |05.07.2019 ПОЛИТИКА

Илияна Йотова: Скоро няма да бъдем приети в Шенген

.
Илияна Йотова
Имам усещане, че скоро няма да бъдем приети в Шенген. Песимист съм и за разширяване към Западните Балкани. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по БТВ.
 

Преди седмица казах, че германският  военен министър ще е председател на ЕК. Ще има опит за дестабилизация на ЕНП, защото и с просто око се вижда, че тя е разделена. Не е ясно кака ще завърши гласуването за председател на ЕК.  Независимо от резервите, три дни трима българи за три различни позиции. Това е оценка за страната.

 

Въпросът е дали ще можем да удържим тези позиции. За името на Георгиеви и Станишев-тези предложения са се раждали в нощта на обсъжданията. Юнкер бе избран на третия път. Ние каква посока избрахме в този кръстопът?! Къде е България в тази ситуация? Има голям губещ и това е Източна Европа. Преди имаше флирт с нея. Никой не поднася нещата на тепсия.  Знаем ли каква  е визията на бъдещият  председател на ЕК?!

 

Притеснява ме решението за субсидиите, защото не зная дали това ще е гарант за демократичните промени в страната. Моят опит сочи, че при подобни катаклизми страдат малките партии. БСП ще се справи. Тя е изтърпяла далеч по-сложни времена.

 

Правя прогноза, че това предложение няма дълго за издържи. Преди 10 години едни и същи хора, които защитаваха високите субсидии, сега защитават ниските. Има наказателна акция. Има различна практика по света-от либерализация, до смесено финансиране. Няма да е проблем да се финансира от бизнеса, стига да е прозрачно.

 

Нека да се върне президента, той ще реши дали ще има вето. Важно е партиите да се чувстват нормално и да не изпадат в зависимост. Проблемът дойде от там, че законът не бе достатъчно аргументиран от тези, които го внасят. Вероятно има богати хора, които ще дадат пари на левицата. Ситуацията я мобилизира.

 

 В БСП има разделение, но скоро ще има мобилизация. Мая Манолова има шанс за кмет на София, стига тя да пожелае.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10514 |24.01.2019 Проф. Слатински: Фашизмът набира сила и скорост! . 13| 12157 |13.10.2018 Първан Симеонов: Властта скърца, по-скоро ГЕРБ ще падне до БСП . 0| 5666 |20.10.2017 Илияна Йотова: На някои министри и депутати им липсва желание да бъдат държавници . 0| 5021 |19.09.2017 Илияна Йотова: Докладът за националната сигурност остана анонимен
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads