Реклама / Ads
6| 3704 |20.06.2023 ПОЛИТИКА

Ивайло Мирчев: Гешев е Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая

.
Ивайло Мирчев
Гешев е толкова Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая. Колкото и пъти да повтори името на Апостола, това няма да промени реалността. Хората виждат подмяната. Години си обслужвал падишаха, сега да се пъчиш като комита - не върви.
 

Братя и сестри българи,

 

Като един инструмент на демокрацията идвам да ви кажа няколко очевидни истини:
Гешев подаде оставка като прокурор, за да си спести унижението да бъде свален от поста. Просто няма как, след като са те свалили от поста главен прокурор, изведнъж да се наместиш бял и чист като кокиче като прокурор във Върховната касационна прокуратура. Тя, все пак, също се намира в България.

 

Гешев, който се обяви за “инструмент на Господ” наистина беше инструмент. Но не на Господ. Беше инструмент на дълбоката държава. И в тоя ред на мисли - трябва да му вярваме, като казва, че корупцията е държавна политика - все пак държавата беше овладяна от корупционерите именно чрез такива като него. Инструментите обаче рано или късно се изхабяват и тогава ги захвърлят и ги заменят с нови.

 

Случилото се с Гешев е нагледно доказателство как Октоподът си откъсва едно пипало, а на негово място порастват 10 нови гешевци. В това време непотребният вече “оригинал” ще се пренасочи да трови и политическата среда, като фалшифицира битката за правова държава.

 

А тази битка е много тежка и също толкова важна. Не можем да оставим един фалшив герой да се представя за “последен защитник на народа”, да говори за “силите на мрака”, за “време разделно” и да се тупа по гърдите с “дългогодишната си работа и разследвания”, след като с години държеше на трупчета ключови корупционни дела. Битката за правова държава е нашата битка и ние няма да се откажем. Но тя вече изисква участието на всеки с глава на раменете си. Имаме нужда от всеки възможен глас в подкрепа на истината. Не стойте отстрани, говорете за това, убеждавайте колебаещите се, успокоявайте уплашените, подкрепете ни в дългогодишните ни усилия. Ние отдавна сме доказали кои сме и какви сме.

 

Ивайло Мирчев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3580 |19.06.2023 Доц. Г. Лозанов за изявлението на Гешев: Той бе прокурор, влязъл с голям публичен скандал на поста . 6| 3323 |16.06.2023 Христо Иванов: Освобождаването на Гешев - тест за замазване или промяна . 4| 5444 |13.06.2023 Евгений Кънев: Предвид отношението на Радев към новата власт, Гешев би могъл да продължи да тупка топката . 4| 4336 |10.06.2023 Зам.-правосъдният министър: На моменти Гешев се държи като външен министър. Не изключвам да има график за отстраняването му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads