Реклама / Ads
23| 5803 |08.10.2014 ПОЛИТИКА

Г. Кадиев: Незабавна смяна на Изпълнителното бюро на БСП !

.
Георги Кадиев
Промените закъсняха. Но дори от 5 октомври да бяха, трябваше да има оставка на Изпълнителното бюро. Трябва да има ново ИБ моного по-малко и оперативно. Това каза в "Лице в лице" избраният с преференции депутат от БСП Георги Кадиев.
 
Но аз не съм кандидат. Не мога да бъда технологично избран, допълни той.

Симпатизантите ми харесват личности с характер и са готови да преподреждат листите, когато видят такава личност. Вотът за мен не е платен, той е съвсем естествен вот, който съм получил, защото хората са оценили нещата, които съм правил в миналото. Това не е наказание за някого от БСП, не е наказание за ръководството, това просто е различна гледна точка", коментира Георги Кадиев.

Не мисля, че е момент да се сменя председателя. Михаил Миков трябва да получи своя шанс, но той минава през реформи на БСП. Не  бихме преживяли още едно унижение ДПС да ни диша във врата, или разликата с ГЕРБ да е 2:1, категоричен бе Кадиев.

Толкова малка листа никога не сме имали - 39 депутата. Нямаме време за мислене три месеца, иска се решение веднага на ИБ и той да носи отговорност, каза още депутатът.

„В БСП трябваше да настъпят промени веднага след ерата „Станишев". Първо трябваше да има оставка на изпълнителното бюро веднага, като сигнал към обществото, че нещо се променя. Второ - трябваше да се излъчи група, която да отиде на тази среща с ГЕРБ, не за да прави коалиция, а за да покаже нашите виждания. И трето - трябваше да се насрочи вътрешнопартиен референдум по въпроса „Давате ли мандат на ръководството на БСП да води коалиция с ГЕРБ?", заяви Кадиев.

 Правя референдум във Фейсбук. Той не е легитимен. Немската социалистическа партия го направи за един месец. Така се прави. Така хората правят политика. Така се създава и работа на партията. Дава се по-голяма легитимност на хората за преговори. Не виждам проблем в това нещо. Има клубове на БСП във всяка община, разсъждава по въпроса за вътрешен референдум в партията за коалиция с ГЕРБ Кадиев.









Аз съм против коалиция с ГЕРБ, защото малките партии страдат. Те жертват бъдеще. Масовият отговор ще е, че никой не иска коалиция с ГЕРБ, но ако се постави въпроса, че алтернативата е коалиция на ГЕРБ и БСП, тогава...

Математически всякакви комбинации са възможни. Алтернатива за правителство има - да покани една дясна и една лява партия, например.  Хората трябва да вземат решение, по същия начин, по който казаха кой да влезе в парламента, посочи той.

Би било убийствено, ако вървят паралелни преговори зад гърба на партията. Аз съм недисциплиниран, но го правя открито. Мнението на Борисов се променя. Но защо е казал, че ще даде отбраната на БСП, не знам. Самото решение за коалиция с ГЕРБ е кардинално за БСП, смята социалистът.

Съмнявам се, БСП да се разцепи заради въпроса за коалиция с ГЕРБ. Не допускам разделение по линия подкрепа на Борисов, заяви Кадиев.

Първото, което трябва да реши следващото правителство, е за КТБ и актуализацията на бюджета, каза той накрая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5941 |02.10.2014 И от КТ "Подкрепа" искат смяна на квесторите на ТБ "Виктория" . 33| 6288 |29.10.2013 Кадиев: Грешката за мораториума е в ръководството на ПГ на БСП . 9| 6120 |15.10.2013 Кадиев: 10% за администрацията са приемливи . 24| 6530 |12.08.2013 Кадиев: Или актуализацията ще мине, или продължаваме напред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads